Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Dupla csokis sült zabkása


Ha már unod a sima zabkását, próbáld ki a dupla csokis, sült változatot! 


Szerencsére 2024-re kikopott az a vélekedés, miszerint a zab „lovaknak való". Ez a hihetetlenül sokszínű alapanyag nemcsak pépes, de sült zabkása formában is megállja a helyét, így akár reggeliként, de desszertként is elsőrangú. Nagyon csokis, kívül ropogós, belül puha – kell bármit hozzáfűznünk?

Hozzávalók 12 darabhoz
    3 dkg zabpehely
    1 db tojás
    1 dl tej
    2 evőkanál kakaópor
    1 evőkanál méz
    késhegynyi sütőpor, só
    1 evőkanál csokipasztilla (vagy felkockázott csokoládé)
    meggy a díszítéshez
    vaj a kenéshez

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy muffintepsit vagy két sütésálló tálkát kenj ki vajjal. Egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe öntsd össze az összes hozzávalót, kivéve a csokoládéforgácsot, majd turmixold simára. Keverd hozzá a csokidarabokat, és öntsd a keveréket a formába. Díszítsd meggyel, és előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, vagy amíg a zab eléri a kívánt állagot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések