Ha már unod a sima zabkását, próbáld ki a dupla csokis, sült változatot!
Szerencsére 2024-re kikopott az a vélekedés, miszerint a zab „lovaknak való". Ez a hihetetlenül sokszínű alapanyag nemcsak pépes, de sült zabkása formában is megállja a helyét, így akár reggeliként, de desszertként is elsőrangú. Nagyon csokis, kívül ropogós, belül puha – kell bármit hozzáfűznünk?
Hozzávalók 12 darabhoz
3 dkg zabpehely
1 db tojás
1 dl tej
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
késhegynyi sütőpor, só
1 evőkanál csokipasztilla (vagy felkockázott csokoládé)
meggy a díszítéshez
vaj a kenéshez
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy muffintepsit vagy két sütésálló tálkát kenj ki vajjal. Egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe öntsd össze az összes hozzávalót, kivéve a csokoládéforgácsot, majd turmixold simára. Keverd hozzá a csokidarabokat, és öntsd a keveréket a formába. Díszítsd meggyel, és előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, vagy amíg a zab eléri a kívánt állagot.
0 Megjegyzések