Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Darált húsos tepsis krumpli


A tepsis krumplit minden formájában imádjuk: most egy paradicsomos, darált húsos receptet mutatunk. 

Ha te is odáig vagy a különböző tepsis krumplikért, ez a szaftos, darált húsos recept is hamar a szívedbe fogja lopni magát. A hús pikáns paradicsomszószban puhul, végül az egész sütőben érik össze. Mivel a savas közegben sokkal nehezebben puhulnak meg az alapanyagok, a krumplit főzd elő, mielőtt a tepsibe pakolod.

Hozzávalók 4 személyre

    75 dkg krumpli
    50 dkg darált hús
    35 dkg passzírozott paradicsom
    2 gerezd fokhagyma
    1 hagyma
    1 teáskanál cukor
    só
    bors
    olívaolaj
    késhegynyi chili

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd elő, mérettől függően 20-30 perc alatt. Ha kész, hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a ragut. A felkockázott hagymát olívaolajon párold üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymát, pirítsd fél percig, majd add hozzá a darált húst. Szórd meg sóval és borssal, és pirítsd fehéredésig. Öntsd fel a paradicsomszósszal, ezt is enyhén sózd és borsozd meg, add hozá a chilit és egy kiskanál cukrot, és gyöngyöztesd 20 percig.

A kihűlt krumplit hámozd meg és karikázd egy tepsibe. Öntsd hozzá a darált húsos ragut, és forgasd össze. Takard le alufóliával, és told 160 fokos sütőbe 45 percre, hogy az ízei összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések