A tepsis krumplit minden formájában imádjuk: most egy paradicsomos, darált húsos receptet mutatunk.
Ha te is odáig vagy a különböző tepsis krumplikért, ez a szaftos, darált húsos recept is hamar a szívedbe fogja lopni magát. A hús pikáns paradicsomszószban puhul, végül az egész sütőben érik össze. Mivel a savas közegben sokkal nehezebben puhulnak meg az alapanyagok, a krumplit főzd elő, mielőtt a tepsibe pakolod.
Hozzávalók 4 személyre
75 dkg krumpli
50 dkg darált hús
35 dkg passzírozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 teáskanál cukor
só
bors
olívaolaj
késhegynyi chili
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő, mérettől függően 20-30 perc alatt. Ha kész, hagyd kihűlni.
Közben készítsd el a ragut. A felkockázott hagymát olívaolajon párold üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymát, pirítsd fél percig, majd add hozzá a darált húst. Szórd meg sóval és borssal, és pirítsd fehéredésig. Öntsd fel a paradicsomszósszal, ezt is enyhén sózd és borsozd meg, add hozá a chilit és egy kiskanál cukrot, és gyöngyöztesd 20 percig.
A kihűlt krumplit hámozd meg és karikázd egy tepsibe. Öntsd hozzá a darált húsos ragut, és forgasd össze. Takard le alufóliával, és told 160 fokos sütőbe 45 percre, hogy az ízei összeérjenek.
0 Megjegyzések