Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bundás kenyér karamellizált banánnal


A karamellizált banánnal feldobott bundás kenyér tökéletes napindító ráérősebb reggeleken.

Nálunk a bundás kenyér jellemzően akkor kerül az asztalra, ha nincs otthon semmi extra hozzávaló, vagy nem szeretnénk sokat pepecselni a vacsorakészítéssel, Amerikában azonban már-már művészi szintre emelték a készítését. Próbáld ki ezt a karamellizált banánnal tálalt, édes verziót is!

Hozzávalók

A bundás kenyérhez:
    4 nagy szelet kenyér
    4 tojás
    1 teáskanál vaníliakivonat
    1 teáskanál fahéj
    1 csipet só
    10 dkg vaj a sütéshez

A karamellizált banánhoz:
    5 dkg vaj
    4 evőkanál barna cukor
    4 evőkanál víz
    2 banán

Elkészítés:

A kenyeret vágd ujjnyi vastag szeletekre. A tojásokat egy tálban verd fel. Ízesítsd vaníliakivonattal, fahéjjal és egy csipet sóval. A szeleteket mártsd meg a fűszeres tojásban, és bő olvasztott vajon süsd őket pirosra. A kisült bundás kenyereket szedd papírtörlőre, takard le alufóliával, és tartsd melegen.

A karamellizált banánhoz a serpenyőt töröld át, majd olvassz benne megint vajat. Add hozzá a cukrot és a vizet, és kevergesd, amíg a cukor először felolvad, majd habzani kezd. Ekkor tedd bele a felszeletelt banánt. Süsd 4-5 percig, amíg megpuhul, félidőben fordítsd meg. Szedd a kenyérszeletekre, és locsold le őket a visszamaradt karamellel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések