A karamellizált banánnal feldobott bundás kenyér tökéletes napindító ráérősebb reggeleken.
Nálunk a bundás kenyér jellemzően akkor kerül az asztalra, ha nincs otthon semmi extra hozzávaló, vagy nem szeretnénk sokat pepecselni a vacsorakészítéssel, Amerikában azonban már-már művészi szintre emelték a készítését. Próbáld ki ezt a karamellizált banánnal tálalt, édes verziót is!
Hozzávalók
A bundás kenyérhez:
4 nagy szelet kenyér
4 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
10 dkg vaj a sütéshez
A karamellizált banánhoz:
5 dkg vaj
4 evőkanál barna cukor
4 evőkanál víz
2 banán
Elkészítés:
A kenyeret vágd ujjnyi vastag szeletekre. A tojásokat egy tálban verd fel. Ízesítsd vaníliakivonattal, fahéjjal és egy csipet sóval. A szeleteket mártsd meg a fűszeres tojásban, és bő olvasztott vajon süsd őket pirosra. A kisült bundás kenyereket szedd papírtörlőre, takard le alufóliával, és tartsd melegen.
A karamellizált banánhoz a serpenyőt töröld át, majd olvassz benne megint vajat. Add hozzá a cukrot és a vizet, és kevergesd, amíg a cukor először felolvad, majd habzani kezd. Ekkor tedd bele a felszeletelt banánt. Süsd 4-5 percig, amíg megpuhul, félidőben fordítsd meg. Szedd a kenyérszeletekre, és locsold le őket a visszamaradt karamellel.
0 Megjegyzések