Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vöröslencse-krémleves


Ez a tartalmas vöröslencse-krémleves annyira sűrű, hogy önmagában is jóllaksz vele: a sok fűszer biztosan átmelegít a hűvös napokon.


Ez a vöröslencse-krémleves kimagaslik az őszi fogások közül, hiszen tartalmas, tápláló, tele van fehérjével és rostokkal, és a benne lévő sok fűszernek köszönhetően a legnagyobb hidegben is átmelegít.

Hozzávalók:

    2 ek. olívaolaj
    1 közepes vöröshagyma feldarabolva
    3 gerezd fokhagyma feldarabolva
    2 közepes sárgarépa felkarikázva
    2 közepes krumpli felkockázva
    20 dkg vörös lencse
    10 dkg natúr kesudió
    1 liter zöldségalaplé vagy víz
    másfél tk. só
    negyed tk. bors
    negyed tk. szárított chilipehely
    1 tk. őrölt fűszerkömény
    1 tk. őrölt koriander
    1 ek. friss citromlé
    1 csokor friss petrezselyem apróra vágva

Elkészítés:

Az olajat hevítsük fel egy közepes edényben, és 4-5 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk őket 1 percig, majd mehet bele a répa, a krumpli, a leöblített lencse és a kesudió.

Öntsük fel az alaplével (vagy vízzel), sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a chilipelyhet,  fűszerköményt és a koriandert, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük puhára 15-20 perc alatt.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet, és öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk selymesre. Kanalazzuk tányérokba, és friss petrezselyemmel megszórva, pirítóssal vagy krutonnal fogyasszuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések