Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vegetáriánus bolognai spagetti


Ez a vegetáriánus bolognai spagetti tele van roppanós zöldségekkel. Könnyen elkészíthető húsmentes fogás.


Az isteni finom olasz tészták legtöbbjét el lehet készíteni vegetáriánus módra is, hús nélkül is ínycsiklandóak. Ez a vegetáriánus bolognai isteni finom lesz a sokféle zöldségtől, némi fokhagyma és chilipehely is megbújik az összetevők közt. Ne felejtsd, az igazi olasz tészta nincsen túlfőzve, az al dente az igazi.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg gomba
    3 sárgarépa
    1 vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    30 dkg zeller
    3 evőkanál napraforgóolaj
    40 dkg paradicsomszósz
    2 teáskanál oregánó
    2 teáskanál bazsalikom
    1 teáskanál majoránna
    2 babérlevél
    chilipehely
    3 dkg parmezán
    40 dkg spagettitészta
    só
    bors

Elkészítés:

Legelőször tedd fel a tésztához a vizet forrni. Ha már lobog, szórj bele egy csipet sót, majd tedd bele a spagettit. Ne törd össze a tésztát!

Ezután mosd meg a zöldségeket, majd pucold meg őket. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeld le, a hagymát pedig kockázd fel apróra. A zellert a leveleitől tisztítsd meg, majd a gumóját vágd karikákra. Az olajon dinszteld meg a hagymát, nyomd mellé a fokhagymát, majd add hozzá a zellert és pirítsd őket néhány percig együtt. Ezek után a reszelt répát add hozzá a pirult összetevőkhöz, és ízlés szerint sózd és borsozd meg. A többi fűszer ezután jöhet, majd takaréklángon pirítsd tovább a zöldségeket nagyjából 10 percig. Végül add hozzá a paradicsomszószt, és rotyogtasd néhány percig.

Tálalásnál szórd meg parmezán sajttal, díszítheted bazsalikomlevéllel vagy koktélparadicsom-szeletekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések