Ez a vegetáriánus bolognai spagetti tele van roppanós zöldségekkel. Könnyen elkészíthető húsmentes fogás.
Az isteni finom olasz tészták legtöbbjét el lehet készíteni vegetáriánus módra is, hús nélkül is ínycsiklandóak. Ez a vegetáriánus bolognai isteni finom lesz a sokféle zöldségtől, némi fokhagyma és chilipehely is megbújik az összetevők közt. Ne felejtsd, az igazi olasz tészta nincsen túlfőzve, az al dente az igazi.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg gomba
3 sárgarépa
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30 dkg zeller
3 evőkanál napraforgóolaj
40 dkg paradicsomszósz
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál majoránna
2 babérlevél
chilipehely
3 dkg parmezán
40 dkg spagettitészta
só
bors
Elkészítés:
Legelőször tedd fel a tésztához a vizet forrni. Ha már lobog, szórj bele egy csipet sót, majd tedd bele a spagettit. Ne törd össze a tésztát!
Ezután mosd meg a zöldségeket, majd pucold meg őket. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeld le, a hagymát pedig kockázd fel apróra. A zellert a leveleitől tisztítsd meg, majd a gumóját vágd karikákra. Az olajon dinszteld meg a hagymát, nyomd mellé a fokhagymát, majd add hozzá a zellert és pirítsd őket néhány percig együtt. Ezek után a reszelt répát add hozzá a pirult összetevőkhöz, és ízlés szerint sózd és borsozd meg. A többi fűszer ezután jöhet, majd takaréklángon pirítsd tovább a zöldségeket nagyjából 10 percig. Végül add hozzá a paradicsomszószt, és rotyogtasd néhány percig.
Tálalásnál szórd meg parmezán sajttal, díszítheted bazsalikomlevéllel vagy koktélparadicsom-szeletekkel.
0 Megjegyzések