Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes, gombás szűzérmék


A tejszínes szószban puhuló gombás szűzérméket akár ünnepi alkalmakkor is az asztalra teheted.


Ha szereted a gombát, mindenképpen készítsd el ezt a tejszínes, gombás szűzérmét. A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, különlegesen szaftos, és a többi húsrészhez képest villámsebességgel puhul meg. Ebbe a receptbe most a csiperke mellett laskagombát és rókagombát teszünk, az egész alapja pedig füstölt szalonna.

Hozzávalók 4 személyre
    10 dkg füstölt szalonna
    10 dkg csiperkegomba
    5 dkg laskagomba
    5 dkg rókagomba
    2 db szűzpecsenye
    2 dl tejszín
    2 gerezd fokhagyma
    2 ág friss kakukkfű
    2 evőkanál olaj
    1 db hagyma
    1 evőkanál étkezési keményítő
    só
    bors

Elkészítés:
A szűzpecsenyét szeleteld fel. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, kend meg vékonyan olajjal, és tedd félre.

A gombákat szeleteld fel. A hagymát vágd apróra. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki, és a zsíron pirítsd körbe a szűzérméket. Szűrőlapáttal szedd ki őket, és a visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát. Amikor megpuhult, add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Sózd és borsozd meg, add hozzá a több darabba vágott kakukkfűágakat, és lefedve kezdd el párolni. Amikor levet eresztett, tedd vissza bele az elősütött szűzérméket. Fedd le, és 15-20 perc alatt párold a húst teljesen puhára.

Közben a tejszínt keverd el a keményítővel. Amikor a hús teljesen átsült, csorgasd a serpenyőbe a tejszínt, és egy perc alatt sűrítsd be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések