Ha szereted a gombát, mindenképpen készítsd el ezt a tejszínes, gombás szűzérmét. A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, különlegesen szaftos, és a többi húsrészhez képest villámsebességgel puhul meg. Ebbe a receptbe most a csiperke mellett laskagombát és rókagombát teszünk, az egész alapja pedig füstölt szalonna.
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg csiperkegomba
5 dkg laskagomba
5 dkg rókagomba
2 db szűzpecsenye
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
2 evőkanál olaj
1 db hagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
só
bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét szeleteld fel. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, kend meg vékonyan olajjal, és tedd félre.
A gombákat szeleteld fel. A hagymát vágd apróra. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki, és a zsíron pirítsd körbe a szűzérméket. Szűrőlapáttal szedd ki őket, és a visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát. Amikor megpuhult, add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Sózd és borsozd meg, add hozzá a több darabba vágott kakukkfűágakat, és lefedve kezdd el párolni. Amikor levet eresztett, tedd vissza bele az elősütött szűzérméket. Fedd le, és 15-20 perc alatt párold a húst teljesen puhára.
Közben a tejszínt keverd el a keményítővel. Amikor a hús teljesen átsült, csorgasd a serpenyőbe a tejszínt, és egy perc alatt sűrítsd be.
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg csiperkegomba
5 dkg laskagomba
5 dkg rókagomba
2 db szűzpecsenye
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
2 evőkanál olaj
1 db hagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
só
bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét szeleteld fel. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, kend meg vékonyan olajjal, és tedd félre.
A gombákat szeleteld fel. A hagymát vágd apróra. A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki, és a zsíron pirítsd körbe a szűzérméket. Szűrőlapáttal szedd ki őket, és a visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát. Amikor megpuhult, add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Sózd és borsozd meg, add hozzá a több darabba vágott kakukkfűágakat, és lefedve kezdd el párolni. Amikor levet eresztett, tedd vissza bele az elősütött szűzérméket. Fedd le, és 15-20 perc alatt párold a húst teljesen puhára.
Közben a tejszínt keverd el a keményítővel. Amikor a hús teljesen átsült, csorgasd a serpenyőbe a tejszínt, és egy perc alatt sűrítsd be.
0 Megjegyzések