Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mandulás, körtés kevert süti


Az egyszerű, körtés kevert sütinek egy kevés darált mandula ad egy plusz csavart.

Ha nincs sok időd a konyhában, de valamilyen édességre vágysz, egy jó kevert süti bármikor kisegít. Ez a körtés, mandulás recept egyszerűen összedobható, és elképesztően finom. Használhatsz hozzá finomabbra őrölt mandulalisztet vagy durvább darált mandulát is.

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához

    18 dkg liszt
    15 dkg cukor
    12 dkg vaj
    7 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
    2 tojás
    2 körte
    2 teáskanál vaníliaaroma
    2 teáskanál sütőpor
    1.2 dl zsíros tej
    1 kávéskanál fahéj

A tetejére
    1 evőkanál olvasztott vaj
    1 evőkanál cukor
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A körtéket hámozd meg, és vágd cikkekre. Forgasd össze fahéjjal, és tedd félre.

A tésztához a puha vajat keverd habosra cukorral. Add hozzá a tojásokat és a vaníliát, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a mandulával, és több adagban, a tejjel felváltva adagold a vajas részhez. Végül keverd bele a körték felét, és egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.

A tetejére való vajat olvaszd fel. Keverd el a cukorral és a fahéjjal, locsold le vele a tésztát, és óvatosan, egy kenőkéssel dolgozd bele. A tetejét rakd ki a maradék körtével, és told 180 fokos sütőbe 40-45 percre. Amikor a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, szedd ki. Pihentesd a formában tíz percig, ezután a papír segítségével emeld ki egy deszkára vagy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések