A karfiolos mac and cheese-ben sokkal kevesebb kalória van, mint a hagyományos verzióban.
A hagyományos mac and cheese isteni komfortétel, azonban valljuk be, nem túl egészséges és alakbarát. Most egy könnyebb, zöldséges verzióját hoztuk neked. Nagyon sajtos, nagyon krémes - így készítve még a legfinnyásabb gyerek is megeszi majd a karfiolt!
Hozzávalók 6 adag
20 dkg száraztészta
2.5 dl tejszín
5.5 dkg krémsajt
35 dkg reszelt cheddar sajt
1.5 teáskanál mustár
1 kis fej karfiol
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál fokhagymapor
só
bors
Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
Forralj fel egy nagy fazéknyi vizet sóval, majd szórd bele az apróra vágott karfiolt. Eközben melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A karfiolt addig főzd, amíg roppanós nem lesz (körülbelül öt percig) Csepegtesd le, majd töröld szárazra, és tedd egy olajjal vékonyan kikent jénaiba vagy sütőedénybe. Forgasd össze a főtt tésztával.
A tejszínt egy lábosban forrald fel és keverd hozzá a krémsajtot, és a mustárt. Főzd simára, majd add hozzá a sajtot, sót, borsot és fokhagymaport. Kevergesd amíg a sajt meg nem olvad. Ekkor vedd le a tűzről és öntsd a sütőedényben lévő tésztára és karfiolra, majd keverd össze. Ha még maradt sajtod, azt szórd a tetejére. Tedd a sütőbe és süsd körülbelül 15 percig.
0 Megjegyzések