Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karfiolos mac and cheese


A karfiolos mac and cheese-ben sokkal kevesebb kalória van, mint a hagyományos verzióban.


A hagyományos mac and cheese isteni komfortétel, azonban valljuk be, nem túl egészséges és alakbarát. Most egy könnyebb, zöldséges verzióját hoztuk neked. Nagyon sajtos, nagyon krémes - így készítve még a legfinnyásabb gyerek is megeszi majd a karfiolt!

Hozzávalók 6 adag

    20 dkg száraztészta
    2.5 dl tejszín
    5.5 dkg krémsajt
    35 dkg reszelt cheddar sajt
    1.5 teáskanál mustár
    1 kis fej karfiol
    1 evőkanál olaj
    1 kávéskanál fokhagymapor
    só
    bors

Elkészítés:

A tésztát forró sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

Forralj fel egy nagy fazéknyi vizet sóval, majd szórd bele az apróra vágott karfiolt. Eközben melegítsd elő a sütőt 190 fokra.  A karfiolt addig főzd, amíg roppanós nem lesz (körülbelül öt percig) Csepegtesd le, majd töröld szárazra, és tedd egy olajjal vékonyan kikent jénaiba vagy sütőedénybe. Forgasd össze a főtt tésztával.

A tejszínt egy lábosban forrald fel és keverd hozzá a krémsajtot, és a mustárt. Főzd simára, majd add hozzá a sajtot, sót, borsot és fokhagymaport. Kevergesd amíg a sajt meg nem olvad. Ekkor vedd le a tűzről és öntsd a sütőedényben lévő tésztára és karfiolra, majd keverd össze. Ha még maradt sajtod, azt szórd a tetejére. Tedd a sütőbe és süsd körülbelül 15 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések