Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Füstölt sajtos tepsis krumpli


Ez a tepsis krumpli nagyon laktató, a füstölt sajt és a hagyma teszi különlegessé.

A krumpli minden formájában verhetetlenül finom, akár sütve, főzve vagy pürének elkészítve. Ez a füstölt sajtos, hagymás tepsis krumpli isteni finom és laktató.

Hozzávalók

    60 dkg krumpli
    3 vöröshagyma
    10 dkg füstölt sajt
    3 dkg vaj + kevés a tepsi kikenéséhez
    só
    bors
    0.5 teáskanál szerecsendió
    ízlés szerint tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

Pucold meg a krumplit és a hagymát, majd szeleteld fel vékony karikákra. Reszeld le a sajtot. Vajazz ki egy tepsit. A szeletek felét válatkozva, egymásra fektetve rakd bele a tepsibe. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg a szerecsendióval és a reszelt sajt felével. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Olvaszd fel a vajat, majd öntözd meg vele a tepsibe helyezett alapanyagokat. Ezután helyezd el a tepsiben a maradék krumpli- és hagymakarikákat. Ismét sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg a szerecsendióval, majd a maradék reszelt sajttal. Helyezd az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt süsd aranybarbarnára. Tálaláskor tejföllel is fogyaszthatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések