Ez a tepsis krumpli nagyon laktató, a füstölt sajt és a hagyma teszi különlegessé.
A krumpli minden formájában verhetetlenül finom, akár sütve, főzve vagy pürének elkészítve. Ez a füstölt sajtos, hagymás tepsis krumpli isteni finom és laktató.
Hozzávalók
60 dkg krumpli
3 vöröshagyma
10 dkg füstölt sajt
3 dkg vaj + kevés a tepsi kikenéséhez
só
bors
0.5 teáskanál szerecsendió
ízlés szerint tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
Pucold meg a krumplit és a hagymát, majd szeleteld fel vékony karikákra. Reszeld le a sajtot. Vajazz ki egy tepsit. A szeletek felét válatkozva, egymásra fektetve rakd bele a tepsibe. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg a szerecsendióval és a reszelt sajt felével. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Olvaszd fel a vajat, majd öntözd meg vele a tepsibe helyezett alapanyagokat. Ezután helyezd el a tepsiben a maradék krumpli- és hagymakarikákat. Ismét sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg a szerecsendióval, majd a maradék reszelt sajttal. Helyezd az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt süsd aranybarbarnára. Tálaláskor tejföllel is fogyaszthatod.
0 Megjegyzések