A zöldséges, rizses egytálétel különlegessége a bátor fűszerezés.
Ez az egyszerű zöldséges, rizses egytálétel tökéletes választás köretként vagy húsmentes főételként. A spanyolok pilafjara emlékeztet, a legjobb pedig a basamati rizs hozzá. Nagy előnye, hogy a fűszerezése izgalmas, mégsem túlzottan erős, így a gyomrod sem fájdul meg tőle. Sokan szívesen sütnek rá tükörtojást, így is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 4 személyre
A fűszerkeverékhez:
3 evőkanál currypor
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál koriandermag
1 kávéskanál pirospaprika
ízlés szerint chili
A zöldséges rizshez:
20 dkg fagyasztott zöldborsó
4 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
2.5 csésze alaplé
2 kis sárgarépa
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1.5 csésze basamati rizs
1 kis krumpli
1 hagyma
0.5 csokor koriander
só
bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg 10-15 perc alatt. Ha kész, hagyd kihűlni.
A fűszereket keverd el egy tálban.
A sárgarépát tisztítsd meg és szeleteld fel.
A rizst alaposan mosd meg folyó víz alatt, és várj, amíg megszárad.
Egy lábosban vagy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Párold rajta üvegesre a felkockázott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, és kevergetve pirítsd fél percig. Dobd rá a sárgarépát, kevergetve pirítsd meg, majd add hozzá a rizst. Forgasd össze a vajas hagymával, szórd meg a fűszerkeverékkel, keverd hozzá a borsót és a krumplit, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval és borssal, forrald fel, majd vedd alatta a lángot egészen kicsire. Keverd hozzá a felkockázott krumplit, takard le, és hagyd, hogy a rizs magába szívja az összes folyadékot. A végén szórd meg aprított korianderrel.
0 Megjegyzések