Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges, rizses egytál


A zöldséges, rizses egytálétel különlegessége a bátor fűszerezés.

Ez az egyszerű zöldséges, rizses egytálétel tökéletes választás köretként vagy húsmentes főételként. A spanyolok pilafjara emlékeztet, a legjobb pedig a basamati rizs hozzá. Nagy előnye, hogy a fűszerezése izgalmas, mégsem túlzottan erős, így a gyomrod sem fájdul meg tőle. Sokan szívesen sütnek rá tükörtojást, így is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre

A fűszerkeverékhez:
    3 evőkanál currypor
    1 teáskanál őrölt kömény
    1 teáskanál koriandermag
    1 kávéskanál pirospaprika
    ízlés szerint chili

A zöldséges rizshez:
    20 dkg fagyasztott zöldborsó
    4 dkg vaj
    3 gerezd fokhagyma
    2.5 csésze alaplé
    2 kis sárgarépa
    2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
    1.5 csésze basamati rizs
    1 kis krumpli
    1 hagyma
    0.5 csokor koriander
    só
    bors

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg 10-15 perc alatt. Ha kész, hagyd kihűlni.

A fűszereket keverd el egy tálban.

A sárgarépát tisztítsd meg és szeleteld fel.

A rizst alaposan mosd meg folyó víz alatt, és várj, amíg megszárad.

Egy lábosban vagy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Párold rajta üvegesre a felkockázott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, és kevergetve pirítsd fél percig. Dobd rá a sárgarépát, kevergetve pirítsd meg, majd add hozzá a rizst. Forgasd össze a vajas hagymával, szórd meg a fűszerkeverékkel, keverd hozzá a borsót és a krumplit, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval és borssal, forrald fel, majd vedd alatta a lángot egészen kicsire. Keverd hozzá a felkockázott krumplit, takard le, és hagyd, hogy a rizs magába szívja az összes folyadékot. A végén szórd meg aprított korianderrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések