Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldfűszeres nokedli


Pörkölt mellé, pirított hagymával vagy tojásosan is remek fogás a zöldfűszeres nokedli. 

Szinte nincs is a zöldfűszeres nokedlinél tökéletesebb köret, a szaftos húsételek mellett éppúgy megállja helyét, mint tojással és friss salátával önálló fogásként, nem beszélve arról, hogy némi zöldséggel, pirított hagymával is remek egytálétel válhat belőle. Az elkészítése pedig egyszerűbb, mint a legtöbben gondolnák, néhány jótanácsot viszont érdemes megfogadni, hogy valóban hibátlan legyen. A fűszereket ennél a receptnél a tészta masszájába is keverheted, de utólag is megszórhatod vele a nokedlit.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg liszt
    3 tojás (de 2 tojásból is remek lesz)
    1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
    1 marék snidling
    1 evőkanál olaj
    só ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat verd fel, majd keverd az ízlés szerinti sóval kiegészített liszthez, és adj hozzá lassan adagolva, részletekben annyi langyos vizet, hogy összedolgozva csomómentes, ragacsos, de laza masszát kapj, ami nem folyik, és a villáról már nehezebben jön le. Add a masszához a felaprított zöldfűszereket is, és keverd össze.

Tegyél fel főni 4-5 liter vizet, adj hozzá ízlés szerint sót és egy evőkanál olajat, majd nokedliszaggatóval szaggasd a lobogó, forrásban lévő vízbe a tésztát. Ha a nokedlik a vízbe pottyantak, mindig kavard meg kissé őket, hogy ne ragadjanak össze. A víz tetejére felúszó nokedliket 2-3 perc után szűrőkanál segítségével vedd ki, és figyelj, hogy ne legyen egyszerre túl sok a lábosban, nehogy összeragadjanak.

Amellett, hogy a tészta masszáját frissen készíted el, hűtőben tárolva ugyanis túl kemény lenne a végeredmény, arra is érdemes figyelni, hogy ne keverd túl. A ragacsos állagúvá válást is elkerülheted, ha a kész tésztát megfelelő módon kezeled, ha például nem rögtön tálalod a nokedlit, és nem baj, ha kihűl, folyó víz alatt öblítsd át szűrőtálban a tésztát, így nem ragadnak majd össze a darabkák. Ha rögtön, még melegen tálalnád, forgasd össze egy kevés olajjal vagy egy evőkanál vajjal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések