Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Virágmintás focaccia


Amilyen látványos, olyan egyszerű elkészíteni a virágmintás kenyérlángost. 

A magyar langallóra hasonlító, olasz kenyérlángos, a focaccia dekorálása mára valóságos művészetté nőtte ki magát, a virágdíszek elkészítése azonban cseppet sem bonyolult, mint ahogy a tésztáé sem. A végeredmény nemcsak csodaszép lesz, de önmagában, szeletelve is tápláló, emellett főzelékek, húsok mellé is tökéletes választást jelentő fogás.

Hozzávalók

A tésztához
    50 dkg liszt
    1 kis csomag porélesztő
    3.5 dl langyos víz
    1 teáskanál só
    1 teáskanál cukor vagy méz
    4 evőkanál olívaolaj

A kenéshez
    1 dl víz
    1 teáskanál só
    1 gerezd fokhagyma
    olívaolaj

A díszítéshez, ízlés szerint:
    fokhagyma
    paprika
    paradicsom
    petrezselyem
    kaporlevél
    lila hagyma
    gomba
    fenyőmag
    fekete szezámmag
    olívaolaj

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, és darabold fel a kívánt mintától függően. A liszttel keverd össze a sót, öntsd rá a vizet, add hozzá a cukrot vagy mézet és az élesztőt, dolgozd össze, majd készíts mélyedést a tésztába, csorgasd bele az olívaolajat, és gyúrd hozzá azt is. Végül formázz belőle gombócot, takard le, és keleszd egy órán át. Vannak, akik esküsznek az éjszakai kelesztésre, ez is remekül működik, gyúrd be este a tésztát, tedd a hűtőbe, és reggel folytasd a focacciakészítést.

A megkelt tésztát nyújtsd ki vagy nyomkodd szét, és terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin. Nyomkodd meg a tésztát az ujjaiddal, a gyűrűs- és kisujjakat nem használva, majd kend meg olívaolajjal, és hagyd pihenni fél órát.

A kenéshez keverd össze a vizet a sóval, törd bele a megpucolt fokhagymát, és kend be vele a mélyedéseket. Ezután készítsd el a mintát a zöldségekből, esetleg csepegtesd meg még egyszer olívaolajjal, majd 210 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig a focacciát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések