Az elképesztően könnyű tésztájú tripla tejes süti egy egyszerű, felejthetetlen mexikói desszert.
A mexikói tripla tejes süti lényege, hogy a vékony tésztára egy háromféle tejből készülő krém kerül, amely teljesen átjárja az alapot, és hihetetlenül lágy, habos állagot ad neki. A tetejére édes habtejszín kerül. Az egyszerűen összedobható édesség Latin-Amerika után az Egyesült Államokat is meghódította: itt az idő, hogy te is elkészítsd. A hozzá való cukrozott sűrített tejet otthon is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személyre
A piskótához:
20 dkg cukor
12.5 dkg liszt
5 L-es tojás
1 dl tej
1 evőkanál vaníliaaroma
1 csipet só
0.5 csomag sütőpor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A tejes krémhez:
40 dkg cukrozott sűrített tej (tubusos, konzerv vagy házi készítésű)
35 dkg cukrozatlan, üveges sűrített tej
1.5 dl habtejszín
A tetejére:
5 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukor felével, majd add hozzá a vaníliaaromát és a tejet, és ezzel is keverd jól ki. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport és a sót, és forgasd össze a tojásos cukorral. Elég, ha fakanállal elkevered, nem kell teljesen alaposan. A tojásfehérjét verd habbá, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és ezzel is keverd ki. Amikor már olyan kemény, hogy ha a tálat felfordítod, meg se mozdul, dolgozd össze a lisztes-tojásos résszel. Egyengesd el a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, és 175 fokon fél óra alatt süsd készre. Ha kisült, a tepsiben hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez a háromféle tejet egy tálban keverd össze. A süti tésztáját villával vagy hústűvel szurkáld meg, és egyengesd el rajta a krémet. Takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Ezalatt a lágy öntet teljesen átjárja a tésztát.
Másnap a jól behűtött tejszínt verd habbá. Amikor megáll, adagold bele a vaníliaaromát és a cukrot, és ezzel is keverd össze. Egyengesd el a habot a süti tetején.
0 Megjegyzések