Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tripla tejes süti


Az elképesztően könnyű tésztájú tripla tejes süti egy egyszerű, felejthetetlen mexikói desszert.

A mexikói tripla tejes süti lényege, hogy a vékony tésztára egy háromféle tejből készülő krém kerül, amely teljesen átjárja az alapot, és hihetetlenül lágy, habos állagot ad neki. A tetejére édes habtejszín kerül. Az egyszerűen összedobható édesség Latin-Amerika után az Egyesült Államokat is meghódította: itt az idő, hogy te is elkészítsd. A hozzá való cukrozott sűrített tejet otthon is elkészítheted.

Hozzávalók 4 személyre

A piskótához:
    20 dkg cukor
    12.5 dkg liszt
    5 L-es tojás
    1 dl tej
    1 evőkanál vaníliaaroma
    1 csipet só
    0.5 csomag sütőpor
    vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A tejes krémhez:
    40 dkg cukrozott sűrített tej (tubusos, konzerv vagy házi készítésű)
    35 dkg cukrozatlan, üveges sűrített tej
    1.5 dl habtejszín

A tetejére:
    5 dl habtejszín
    3 evőkanál porcukor
    1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukor felével, majd add hozzá a vaníliaaromát és a tejet, és ezzel is keverd jól ki. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport és a sót, és forgasd össze a tojásos cukorral. Elég, ha fakanállal elkevered, nem kell teljesen alaposan. A tojásfehérjét verd habbá, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és ezzel is keverd ki. Amikor már olyan kemény, hogy ha a tálat felfordítod, meg se mozdul, dolgozd össze a lisztes-tojásos résszel. Egyengesd el a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, és 175 fokon fél óra alatt süsd készre. Ha kisült, a tepsiben hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a háromféle tejet egy tálban keverd össze. A süti tésztáját villával vagy hústűvel szurkáld meg, és egyengesd el rajta a krémet. Takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Ezalatt a lágy öntet teljesen átjárja a tésztát.

Másnap a jól behűtött tejszínt verd habbá. Amikor megáll, adagold bele a vaníliaaromát és a cukrot, és ezzel is keverd össze. Egyengesd el a habot a süti tetején.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések