A krumplival együtt sütött tejszínes csirkemell a bizonyíték rá, hogy néha a legegyszerűbb receptek működnek a legjobban.
Ha egy ételben krumpli van, vagy csirkemell, biztos, hogy sokan fognak rajongani érte: hát még, ha együtt készül a kettő! A krémes, tejszínes egytálételbe kétféle sajt kerül: mi most mozzarellát és parmezánt javaslunk, de bármilyen reszelhető típussal jól fog működni.
Hozzávalók 4 személyre
60 dkg csirkemellfilé
12 dkg tejföl
10 dkg mozzarella
10 dkg parmezán
4 közepes krumpli
4 tojás
1 hagyma
1 dl tejszín
1 kávéskanál pirospaprika
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A krumplit hámozd meg, és vágd karikákra. A tojásokat egy tálban keverd el a tejföllel és a tejszínnel, sózd és borsozd meg, add hozzá a pirospaprikát, és keverd simára. A mozzarellát reszeld le, és forgasd a tejszínes keverékhez.
Egy tepsi alját kend ki olívaolajjal. Rakd ki a krumplival, erre tedd a csirkét, és forgasd össze az egészet a szósszal. A tetején oszd el a cikkekre vágott hagymát, szórd meg reszelt parmezánnal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és negyedóra alatt pirítsd meg.
0 Megjegyzések