Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes krumplis csirkemell


A krumplival együtt sütött tejszínes csirkemell a bizonyíték rá, hogy néha a legegyszerűbb receptek működnek a legjobban.

Ha egy ételben krumpli van, vagy csirkemell, biztos, hogy sokan fognak rajongani érte: hát még, ha együtt készül a kettő! A krémes, tejszínes egytálételbe kétféle sajt kerül: mi most mozzarellát és parmezánt javaslunk, de bármilyen reszelhető típussal jól fog működni.

Hozzávalók 4 személyre

    60 dkg csirkemellfilé
    12 dkg tejföl
    10 dkg mozzarella
    10 dkg parmezán
    4 közepes krumpli
    4 tojás
    1 hagyma
    1 dl tejszín
    1 kávéskanál pirospaprika
    só
    bors
    olívaolaj

Elkészítés:

A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A krumplit hámozd meg, és vágd karikákra. A tojásokat egy tálban keverd el a tejföllel és a tejszínnel, sózd és borsozd meg, add hozzá a pirospaprikát, és keverd simára. A mozzarellát reszeld le, és forgasd a tejszínes keverékhez.

Egy tepsi alját kend ki olívaolajjal. Rakd ki a krumplival, erre tedd a csirkét, és forgasd össze az egészet a szósszal. A tetején oszd el a cikkekre vágott hagymát, szórd meg reszelt parmezánnal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. 45 perc elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és negyedóra alatt pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések