A norvég zöldségkrémleves különösen jólesik majd a hűvösebb őszi estéken.
Ez a selymes norvég zöldségkrémleves minden évszakban bevethető, de főleg a hűvös idő beköszöntével fogod nagy örömmel készíteni. A zöldségeket érdemes először megpirítani hozzá, mert így sokkal jobban kijönnek az ízeik. A recept szerint kicsit darabos marad, de teljesen krémesre is készítheted.
Hozzávalók 4 személyre
12 dkg tejföl
2 krumpli
2 gerezd fokhagyma
1.5 l alaplé
1 kis hagyma
1 újhagyma
1 kápia paprika
1 zellerszár
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. A fokhagymagerezdeket vágd karikákra, tedd a puha hagyma mellé, és együtt süsd fél percig, amíg felszáll az illata. Szeleteld fel az újhagyma fehér részét, a zellerszárat, a sárgarépát és a paprikát, add őket a hagymához, és pirítsd át őket. Keverd hozzá a megpucolt, felkockázott krumplit, sózd, borsozd, és öntsd fel alaplével. Lefedve főzd fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Amikor elkészült, egy merőkanállal tegyél félre belőle. A többibe tépkedd bele a petrezselymet, és pürésítsd. Tedd vissza bele a félretett levest, kanalazd hozzá a tejfölt, és öt perc alatt forrald össze.
0 Megjegyzések