Így is feldobhatod a megszokott almás sütit: ennek a változatnak túrótól különleges a tésztája.
A túrós sütik nem véletlenül annyira népszerűek, hiszen sokféle változatban készíthetők el a pitétől a rétesig. Most egy olyan változatot mutatunk, amelyben a túró nem töltelékbe, hanem a tésztába kerül, és az egészet fahéjas almaszeletek koronázzák meg.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt
25 dkg túró
20 dkg tejföl
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A tetejére:
4 alma
1 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, add hozzá a tejfölt, a vajat, a túrót, végül a sütőporral elkevert lisztet. Keverj belőle sima tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában.
Az almát cikkezd fel, forgasd össze fahéjas cukorral, és rakd ki vele a süti tetejét. Told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg szép színt kap, és belül sem folyékony már. Várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.
0 Megjegyzések