Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Almás, túrós süti


Így is feldobhatod a megszokott almás sütit: ennek a változatnak túrótól különleges a tésztája.

A túrós sütik nem véletlenül annyira népszerűek, hiszen sokféle változatban készíthetők el a pitétől a rétesig. Most egy olyan változatot mutatunk, amelyben a túró nem töltelékbe, hanem a tésztába kerül, és az egészet fahéjas almaszeletek koronázzák meg.

Hozzávalók 4 személyre:

    30 dkg liszt
    25 dkg túró
    20 dkg tejföl
    15 dkg cukor
    10 dkg vaj
    3 tojás
    2 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor

A tetejére:
    4 alma
    1 evőkanál cukor
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, add hozzá a tejfölt, a vajat, a túrót, végül a sütőporral elkevert lisztet. Keverj belőle sima tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában.

Az almát cikkezd fel, forgasd össze fahéjas cukorral, és rakd ki vele a süti tetejét. Told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg szép színt kap, és belül sem folyékony már. Várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések