Egyszerű kevert tésztából készül ez a szilvás sütemény, persze egy kis extrával.
A szilvás sütemények az őszi szezon kihagyhatatlan desszertjeit jelentik, ha azonban egyszerűbb receptet keresel egy piténél vagy morzsasütinél, ennél a szilvás kevertnél aligha találhatsz jobbat, különösen, ha egy kevés mézzel és fahéjjal is megbolondítod a tésztát.
Hozzávalók
50 dkg szilva
2 bögre liszt
1 bögre cukor
2 tojás
1 kis doboz natúr joghurt
0.5 bögre olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 kávéskanál fahéj
2 evőkanál méz
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, és vágd kisebb darabokra. Néhány nagyobb darabot is meghagyhatsz, ha szeretnéd majd a tészta tetejére szórni, hogy látványosabb legyen. A joghurthoz add hozzá a fahéjat és a mézet, és keverd ki alaposan. A lisztet keverd össze a sütőporral. A tojást keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, majd lassanként adagold mindehhez a lisztes keveréket is. Ha simára keverted, öntsd hozzá a fahéjas, mézes joghurtot is. Forgasd bele a szilvát, majd egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Ha maradt szilva, vagy nagyobb szilvadarabokat is előkészítettél, a tészta tetejére is tehetsz belőle. Told a süteményt 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süsd tűpróbáig, körülbelül 30-35 percig. Ha kihűlt, szeletelve tálald, a tetejét akár porcukorral is meghintheted.
0 Megjegyzések