Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sült őszibarack fahéjas morzsával, tejszínhabbal


A sült őszibarack belsejében ropogós, fahéjas morzsa bújik meg.

Nem csak nehéz süteményekből válhat mennyei édesség: a fahéjas morzsával töltött őszibarack igazi különlegesség, amelyet imádni fogsz, ha valami olyan finomságra vágysz, ami nem terheli meg a gyomrodat. Csak friss, nyers barackból jó, ezért gyorsan készítsd el, amíg kapsz ilyet a zöldségesnél. A tetejét tejszínhabbal vagy akár vaníliafagyival is megkoronázhatod.

Hozzávalók

    5 dkg puha vaj
    3 őszibarack
    2 evőkanál liszt
    2 evőkanál zabpehely
    2 evőkanál barna cukor
    2 kávéskanál őrölt fahéj
    tejszínhab vagy vaníliafagyi a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy kis tálba öntsd bele a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot és a fahéjat, és dolgozd össze a puha vajjal. Az őszibarackot mosd meg, töröld simára, vágd félbe, és szedd ki a magját. Ne hámozd meg. Sorakoztasd fel a darabokat egy tepsiben. Oszd el bennük a vajas keveréket, majd told 190 fokos sütőbe 12-15 percre, amíg a töltelék megpirul. Tálaláskor nyomj rá tejszínhabot, vagy helyezz a tetejére egy-egy kanál vaníliafagyit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések