Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sós karamelles tiramisu


Különleges tiramisut készíthetsz, ha a krémet sós karamellel ízesíted. 

A tiramisu alapreceptjét számtalan módon variálhatod: az epres, málnás vagy citromos változat mellett a sós karamellest is mindenképp próbáld ki. Ez a recept már az őszi-téli időszakra hangol, a hosszú, borongós estékre az egyik legfinomabb édesség. Az egyre népszerűbb sós karamellt boltban is megvásárolhatod, de még finomabb, ha otthon készíted el.

Hozzávalók 4 személyre

    25 dkg mascarpone
    20 babapiskóta
    10 dkg sós karamell
    2 dl habtejszín
    1.5 dl hideg kávé
    2 evőkanál kakaópor a szóráshoz

A sós karamellhez:
    20 dkg cukor
    6 dkg vaj
    2.5 dl habtejszín
    0.5 teáskanál só

Elkészítés:

Ha házi készítésű sós karamellt használsz, ezt a leírást kövesd. Ha elkészült, hagyd kihűlni.

A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Add hozzá a mascarponét, ezzel is keverd habosra, majd csorgasd bele a sós karamellt és a kávé felét. Keverd egyneműre.

A babapiskóták felét mártsd a maradék kávéba, és rakd ki velük egy tepsi alját. Kend rá a mascarponés krém felét, erre jöhet a kávéba mártott babapiskóták fele és az újabb adag krém. Tedd a hűtőbe 24 órára, hogy jól szeletelhetővé váljon. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések