Különleges tiramisut készíthetsz, ha a krémet sós karamellel ízesíted.
A tiramisu alapreceptjét számtalan módon variálhatod: az epres, málnás vagy citromos változat mellett a sós karamellest is mindenképp próbáld ki. Ez a recept már az őszi-téli időszakra hangol, a hosszú, borongós estékre az egyik legfinomabb édesség. Az egyre népszerűbb sós karamellt boltban is megvásárolhatod, de még finomabb, ha otthon készíted el.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg mascarpone
20 babapiskóta
10 dkg sós karamell
2 dl habtejszín
1.5 dl hideg kávé
2 evőkanál kakaópor a szóráshoz
A sós karamellhez:
20 dkg cukor
6 dkg vaj
2.5 dl habtejszín
0.5 teáskanál só
Elkészítés:
Ha házi készítésű sós karamellt használsz, ezt a leírást kövesd. Ha elkészült, hagyd kihűlni.
A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Add hozzá a mascarponét, ezzel is keverd habosra, majd csorgasd bele a sós karamellt és a kávé felét. Keverd egyneműre.
A babapiskóták felét mártsd a maradék kávéba, és rakd ki velük egy tepsi alját. Kend rá a mascarponés krém felét, erre jöhet a kávéba mártott babapiskóták fele és az újabb adag krém. Tedd a hűtőbe 24 órára, hogy jól szeletelhetővé váljon. Tálalás előtt szórd meg a tetejét kakaóporral.
0 Megjegyzések