A sörös szaftban sült csirkecomb nem mindennapi élmény.
Nagyon jól megy a sült csirkecombhoz a fokhagymás pác és a sörös szaft. Az így készült csirkecomb nemcsak finom, hanem gyönyörű szép is, ráadásul, mivel az alkohol sütés közben elpárolog belőle, a gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. Mindenképpen jó minőségű sört vásárolj hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
8 csirke alsócomb
3 gerezd fokhagyma
2 dl világos sör
2 evőkanál olívaolaj
1 hagyma
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál füstölt paprika
1 kávéskanál bors
só
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a majoránnával, a füstölt paprikával és a borssal. A sűrű, pépes keveréket oszd el a csirkecombokon úgy, hogy a bőr alá is jusson belőle, és pihentesd egy-két órát a hűtőben.
A pácolási idő leteltével egy tepsi alját rakd ki felkarikázott hagymával. Oszd el rajta a combokat, és öntsd mellé a sört. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Közben negyedóránként locsold meg a szafttal. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a húst.
0 Megjegyzések