Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyős, tejszínes csirkecomb


A tejszínes szószban, spenótlevelekkel és gombával készült csirkecomb serpenyőben készül.


A serpenyős csirkecomb időnként üdítő változatosságot képvisel a tepsiben sült receptek mellett, különösen, ha tejszínes szószt is kapnak. Ezekhez az ételekhez használhatsz főzőtejszínt is, de ha igazán selymes, sűrű szaftot szeretnél, válaszd inkább a habtejszínt. Ez zsírosabb, a nevét onnan kapta, hogy habbá lehet emiatt verni, de sütésre-főzésre is tökéletes.

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:
    4-6 csirkefelsőcomb
    1 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál pirospaprika
    0.5 dl olívaolaj
    só
    bors

A mártáshoz:
    25 dkg gomba
    10 dkg spenót
    3 dl tejszín
    2.5 dkg vaj
    1 kis hagyma
    só
    frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. Fektesd a húsokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy órát.

A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd rajta át a csirkecombokat oldalanként tíz perc alatt. A kész combokat szedd egy tálba. Közben a hagymát és a gombát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a gombát, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. Amikor levet eresztett, tedd vissza bele a csirkecombokat, és lefedve főzd puhára fél óra alatt. Közben néha nézz rá, ha az összes levét elfőtte, egy kevés vizet önts alá, hogy oda ne kapjon. Amikor a hús puhára párolódott, add hozzá a spenótleveleket, és várd meg, amíg két-három perc alatt összeesnek. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze. Ha besűrűsödött a mártás, tálalhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések