A tejszínes szószban, spenótlevelekkel és gombával készült csirkecomb serpenyőben készül.
A serpenyős csirkecomb időnként üdítő változatosságot képvisel a tepsiben sült receptek mellett, különösen, ha tejszínes szószt is kapnak. Ezekhez az ételekhez használhatsz főzőtejszínt is, de ha igazán selymes, sűrű szaftot szeretnél, válaszd inkább a habtejszínt. Ez zsírosabb, a nevét onnan kapta, hogy habbá lehet emiatt verni, de sütésre-főzésre is tökéletes.
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
4-6 csirkefelsőcomb
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
0.5 dl olívaolaj
só
bors
A mártáshoz:
25 dkg gomba
10 dkg spenót
3 dl tejszín
2.5 dkg vaj
1 kis hagyma
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. Fektesd a húsokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy órát.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd rajta át a csirkecombokat oldalanként tíz perc alatt. A kész combokat szedd egy tálba. Közben a hagymát és a gombát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a gombát, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. Amikor levet eresztett, tedd vissza bele a csirkecombokat, és lefedve főzd puhára fél óra alatt. Közben néha nézz rá, ha az összes levét elfőtte, egy kevés vizet önts alá, hogy oda ne kapjon. Amikor a hús puhára párolódott, add hozzá a spenótleveleket, és várd meg, amíg két-három perc alatt összeesnek. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze. Ha besűrűsödött a mártás, tálalhatod.
0 Megjegyzések