Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rozmaringos fasírt


Nagyon jól megy a rozmaring a különféle húsételekhez: fasírtba keverve is finom lesz.

Nehezen találni olyan embert, aki ne szeretné a fasírtot: krumplipürével tálalva vagy főzelék feltéteként olcsó és házias fogás. Érdemes egyszerre nagyobb adagban elkészíteni, utána pedig lefagyasztani, így ha gyors vacsorára van szükség, csak előkapod a mélyhűtőből. Csodát tesz vele egy kevés friss rozmaring.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
    3 gerezd fokhagyma
    2 zsemle
    1 tojás
    1 kis hagyma
    1 ág rozmaring
    1 dl tej
    1 teáskanál pirospaprika
    1 kávéskanál paprikakrém
    1 kávéskanál só
    1 kávéskanál bors
    olaj a sütéshez
    1-2 evőkanál zsemlemorzsa (ha szükséges)

Elkészítés:

A zsemlét áztasd tejbe. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. A fokhagymát szintén vágd apróra.

Az ázott zsemlét nyomkodd ki, és tedd egy tálba. Add hozzá a húst, a fokhagymát, a hagymát, a tojást, az apróra vágott rozmaringot, a pirospaprikát, a paprikakrémet, a sót és a borsot. Gyúrj belőle sima masszát. Ha túl lágy lenne, egy-két evőkanál zsemlemorzsát adj hozzá.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként öt perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések