Nagyon jól megy a rozmaring a különféle húsételekhez: fasírtba keverve is finom lesz.
Nehezen találni olyan embert, aki ne szeretné a fasírtot: krumplipürével tálalva vagy főzelék feltéteként olcsó és házias fogás. Érdemes egyszerre nagyobb adagban elkészíteni, utána pedig lefagyasztani, így ha gyors vacsorára van szükség, csak előkapod a mélyhűtőből. Csodát tesz vele egy kevés friss rozmaring.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
3 gerezd fokhagyma
2 zsemle
1 tojás
1 kis hagyma
1 ág rozmaring
1 dl tej
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál paprikakrém
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
olaj a sütéshez
1-2 evőkanál zsemlemorzsa (ha szükséges)
Elkészítés:
A zsemlét áztasd tejbe. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. A fokhagymát szintén vágd apróra.
Az ázott zsemlét nyomkodd ki, és tedd egy tálba. Add hozzá a húst, a fokhagymát, a hagymát, a tojást, az apróra vágott rozmaringot, a pirospaprikát, a paprikakrémet, a sót és a borsot. Gyúrj belőle sima masszát. Ha túl lágy lenne, egy-két evőkanál zsemlemorzsát adj hozzá.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként öt perc alatt süsd őket ropogósra.
0 Megjegyzések