A német pizza tökéletes előételnek vagy rágcsálnivalónak is.
A flammkuchen, vagyis a német pizza tésztája foszlós, a tetejére pedig hagyományosan tejfölös alap, hagyma és bacon kerül. Egy-egy szeletet szívesen szolgálnak fel kolbászos krumplileves mellé is. A nápolyi pizzától eltérően inkább egy szelet laposkenyérre emlékeztet, amelyet utána minden jóval pakolnak meg.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
25 dkg liszt
2 dl langyos víz
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
A tetejére:
20 dkg tejföl
20 dkg bacon
2 nagy hagyma
1 csipet só
1 csipet pirospaprika
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt koriander
1 csipet bors
olaj
Elkészítés:
Az élesztőt morzsold bele egy kiskanál cukorral elkevert langyos vízbe, és tíz perc alatt futtasd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a felfuttatott élesztőt, dolgozd össze, majd egy evőkanál olajat is keverj hozzá. Takard le, és szélvédett helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.
A tetejére való bacont kockázd fel, és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. Ha már ropogós, szűrőlapáttal szedd ki, a visszamaradt zsiradékra pedig tedd rá a hagymát. Szórd meg egy kevés sóval és pirospaprikával, és párold üvegesre.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd egészen vékonyra. A tejfölt keverd el a köménnyel, a korianderrel és a borssal. Kend meg vele a tésztát, rakd ki a tetejét a hagymával és a baconnel, és told 215 fokos sütőbe 15-18 percre.
0 Megjegyzések