Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Német pizza (flammkuchen)


A német pizza tökéletes előételnek vagy rágcsálnivalónak is.

A flammkuchen, vagyis a német pizza tésztája foszlós, a tetejére pedig hagyományosan tejfölös alap, hagyma és bacon kerül. Egy-egy szeletet szívesen szolgálnak fel kolbászos krumplileves mellé is. A nápolyi pizzától eltérően inkább egy szelet laposkenyérre emlékeztet, amelyet utána minden jóval pakolnak meg.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
    25 dkg liszt
    2 dl langyos víz
    2 dkg élesztő
    1 teáskanál cukor
    1 evőkanál olívaolaj

A tetejére:
    20 dkg tejföl
    20 dkg bacon
    2 nagy hagyma
    1 csipet só
    1 csipet pirospaprika
    1 csipet őrölt kömény
    1 csipet őrölt koriander
    1 csipet bors
    olaj

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold bele egy kiskanál cukorral elkevert langyos vízbe, és tíz perc alatt futtasd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a felfuttatott élesztőt, dolgozd össze, majd egy evőkanál olajat is keverj hozzá. Takard le, és szélvédett helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.

A tetejére való bacont kockázd fel, és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. Ha már ropogós, szűrőlapáttal szedd ki, a visszamaradt zsiradékra pedig tedd rá a hagymát. Szórd meg egy kevés sóval és pirospaprikával, és párold üvegesre.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd egészen vékonyra. A tejfölt keverd el a köménnyel, a korianderrel és a borssal. Kend meg vele a tésztát, rakd ki a tetejét a hagymával és a baconnel, és told 215 fokos sütőbe 15-18 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések