Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Narancsos, mázas csirkeszárnyak


A mézes, narancsos csirkeszárnyakra ragacsos máz is kerül. 

Aki szereti az egyszerre édes és pikáns húsokat, annak kötelező kipróbálni a mézes, narancsos mázzal sült csirkeszárnyakat is. A darabokat még kisütés előtti este helyezd illatos pácba, és másnap wokban vagy serpenyőben süsd ki őket. Ugyanezt a pácot csirkemellhez vagy akár oldalashoz is használhatod.

Hozzávalók 4 személyre

    1.5 kg csirkeszárny

A páchoz:
    2 narancs leve
    2 gerezd fokhagyma
    1 ujjnyi vastag gyömbér
    0.5 citrom leve
    só
    bors
    késhegynyi chili
    olaj a sütéshez

A mázhoz:
    5 evőkanál méz
    3 evőkanál ketchup
    2 evőkanál szójaszósz
    1 narancs reszelt héja

Elkészítés:

A narancs és a citrom levét facsard ki. Keverd el a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, kevés sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. A csirkeszárnyakat a forgóknál vágd ketté, helyezd őket a pácba, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap vedd ki a húsdarabokat a pácléből, és serpenyőben, olajon pirítsd őket körbe. Amikor megpirultak, öntsd alájuk a visszamaradt pácot. Csorgasd bele a mézet, add hozzá a ketchupot, a szójaszószt és a reszelt narancshéjat, és lefedve, kis lángon, fél óra alatt főzd puhára. A szósz ezalatt gyönyörűen besűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések