A mézes, narancsos csirkeszárnyakra ragacsos máz is kerül.
Aki szereti az egyszerre édes és pikáns húsokat, annak kötelező kipróbálni a mézes, narancsos mázzal sült csirkeszárnyakat is. A darabokat még kisütés előtti este helyezd illatos pácba, és másnap wokban vagy serpenyőben süsd ki őket. Ugyanezt a pácot csirkemellhez vagy akár oldalashoz is használhatod.
Hozzávalók 4 személyre
1.5 kg csirkeszárny
A páchoz:
2 narancs leve
2 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi vastag gyömbér
0.5 citrom leve
só
bors
késhegynyi chili
olaj a sütéshez
A mázhoz:
5 evőkanál méz
3 evőkanál ketchup
2 evőkanál szójaszósz
1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A narancs és a citrom levét facsard ki. Keverd el a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, kevés sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. A csirkeszárnyakat a forgóknál vágd ketté, helyezd őket a pácba, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap vedd ki a húsdarabokat a pácléből, és serpenyőben, olajon pirítsd őket körbe. Amikor megpirultak, öntsd alájuk a visszamaradt pácot. Csorgasd bele a mézet, add hozzá a ketchupot, a szójaszószt és a reszelt narancshéjat, és lefedve, kis lángon, fél óra alatt főzd puhára. A szósz ezalatt gyönyörűen besűrűsödik.
0 Megjegyzések