Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Milánói sertésszelet


A menzás tészta és a rántott hús találkozásából születő milánói sertésszelet ma ugyanannyira ízlik, mint gyerekkorunkban.

 A rántott hús és a tészta párosítása sok nép konyhájában megjelenik. A régi, szeretett milánói sertésszelet a neve ellenére magyar találmány, alapja sonkás-gombás raguval összeforgatott tészta, amelyre ropogós rántott hús és reszelt sajt kerül. A régi menzák és kisvendéglők ikonikus étele ma ugyanolyan finom, mint évtizedekkel ezelőtt, ezért érdemes lesz elkészíteni.

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:
    12 dkg zsemlemorzsa
    10 dkg liszt
    4 szelet sertékaraj
    1 tojás
    só
    bors
    bő olaj a sütéshez

A tésztához:
    50 dkg gomba
    40 dkg száraztészta
    40 dkg sonka
    5 dl passzírozott paradicsom
    1 hagyma
    1 teáskanál bazsalikom
    1 teáskanál kakukkfű
    só
    bors
    olaj

A tetejére:
    15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A húsokat klopfold ki, szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és tartsd őket szobahőmérsékleten, amíg előkészíted a tésztát.

A tésztát sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A felaprított hagymát kevés olajon párold üvegesre. A sonkát vágd csíkokra, a gombát szeletekre. Először a sonkát add a puha hagymához, pirítsd néhány percig, majd jöhet rá a gomba. Szórd meg sóval, borssal, és kevergesd addig, amíg összeesik, ekkor öntsd fel a paradicsomszósszal. Add hozzá a bazsalikomot és a kakukkfüvet, ízlés szerint még sózd és borsozd utána, és gyöngyöztesd kis lángon fél órát. Ha nagyon besűrűsödik, a tészta főzővizével hígítsd.

A húsokat a szokásos módon panírozd be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva. Bő, forró olajban oldalanként másfél-két perc alatt süsd ropogósra őket. A kisült húsokat szedd papírtörlőre.

Tálaláskor az üres tésztát szedd először a tányérra. Tegyél mindegyik adag mellé egy-egy szelet húst, és locsold le az egészet a szósszal. Így a tésztára és a húsra is jut belőle. A tetejét szórd meg ízlés szerint reszelt sajttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések