A kolbásszal és tésztával főtt sűrű paradicsomleves egy szelet kenyérrel tökéletes ebéd lehet.
Ennek a sűrű, fűszeres paradicsomlevesnek a lelke a kolbász mellett az orzotészta. Ez egy olasz tésztafajta, amely leginkább a rizsre emlékeztet, ezért ha nincs időd a rizst tisztességesen megpárolni, akár rizottóként vagy egyéb rizses egytálételként is megállja a helyét. Külön nagy előnye, hogy szinte lehetetlen túlfőzni, az állaga akkor is fogkemény marad, ha nem találod el pontosan a főzési időt.
Hozzávalók 6 személyre
50 dkg kolbász
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
1 liter alaplé
1 csésze orzotészta
1 dl zsírszegény tej
1 kis hagyma
1 kávéskanál chili
só
bors
olívaolaj
reszelt parmezán
Elkészítés:
Az olajat egy lábosban hevítsd fel. Add hozzá először a felaprított hagymát, párold üvegesre, majd keverd bele a szintén apróra vágott fokhagymát, és kevergesd fél percig, amíg felszáll az illata. Karikázd fel a kolbászt, és pirítsd meg a hagymán. Öntsd fel egy kevés alaplével, és fakanállal kapard fel a kolbász esetleg odapörkölődött részeit. Ettől még finomabb lesz. Ekkor keverd bele a paradicsomkonzervet, sózd, borsozd, szórd meg fűszerkeverékkel és chilivel, majd adj hozzá még annyi alaplevet, hogy leveses állaga legyen. Amikor felforrt, vedd alatta a lángot kicsire, és keverd bele az orzotésztát. 8-10 perc alatt főzd meg a tésztát. Végül öntsd fel a tejjel, és forrald össze. Tálald reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések