Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kínai sült oldalas


Ennél egyszerűbb kínai receptet nehéz találni: csak öntsd össze a szószokat, és kend meg vele az oldalast. 

A sült oldalas akkor az igazi, ha olyan puha, hogy a hús leválik a csontról. Az egyszerűen elkészíthető húsfélét ezzel a kínai recepttel is próbáld ki. Még pácolni sem kell, egyszerűen kend meg a felszínét a fűszeres keverékkel, és mehet is a sütőbe. A hozzávalókat a nagyobb áruházak egzotikus ételeket tartó polcain találod meg.

Hozzávalók 4 személyre

    1-1,2 kg oldalas
    1.5 teáskanál fokhagymapor
    1 dl hoisin szósz
    1 dl kínai BBQ-szósz (char siu szósz)
    1 teáskanál cukor
    1 kávéskanál só

Elkészítés:

Egy tepsit bélelj ki két réteg alufóliával. A sütőt melegítsd elő 165 fokra.

A kétféle szószt, a fokhagymaport, a cukrot és a sót keverd el egy kis tálban. Kend meg vele a hús felszínét, és told a forró sütőbe negyedórára. Ha a szósz elkezdene az oldalán megégni, hajtsd rá az egyik réteg fóliát. 40-45 perc alatt süsd készre. Félidőben fordítsd meg, és locsold meg a szósszal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések