Ennél egyszerűbb kínai receptet nehéz találni: csak öntsd össze a szószokat, és kend meg vele az oldalast.
A sült oldalas akkor az igazi, ha olyan puha, hogy a hús leválik a csontról. Az egyszerűen elkészíthető húsfélét ezzel a kínai recepttel is próbáld ki. Még pácolni sem kell, egyszerűen kend meg a felszínét a fűszeres keverékkel, és mehet is a sütőbe. A hozzávalókat a nagyobb áruházak egzotikus ételeket tartó polcain találod meg.
Hozzávalók 4 személyre
1-1,2 kg oldalas
1.5 teáskanál fokhagymapor
1 dl hoisin szósz
1 dl kínai BBQ-szósz (char siu szósz)
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
Elkészítés:
Egy tepsit bélelj ki két réteg alufóliával. A sütőt melegítsd elő 165 fokra.
A kétféle szószt, a fokhagymaport, a cukrot és a sót keverd el egy kis tálban. Kend meg vele a hús felszínét, és told a forró sütőbe negyedórára. Ha a szósz elkezdene az oldalán megégni, hajtsd rá az egyik réteg fóliát. 40-45 perc alatt süsd készre. Félidőben fordítsd meg, és locsold meg a szósszal.
0 Megjegyzések