Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi vizes lángos


A házi vizes lángos klasszikus, pénztárcabarát vacsora vagy vendégváró.


Bár a lángos hagyományosan a nyári szezon egyik legkedveltebb étele, otthon akkor is bátran készítheted, ha a strandbüfék már bezártak. A krumplis vagy a kefires mellett érdemes a létező legegyszerűbb és legolcsóbb, házi, vizes változattal is megismerkedni. Tálalhatod tejföllel és reszelt sajttal, de a juhtúrós, lila hagymás feltétben sem fogsz csalódni.

Hozzávalók 4 személyre

    65 dkg liszt
    4 dl langyos víz
    2.5 dkg élesztő
    1 evőkanál só
    1 teáskanál cukor
    0.5 dl olaj
    bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A langyos vizet keverd el egy kiskanál cukorral és egy evőkanál liszttel. Morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a többi lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a sót, a felfuttatott élesztőt és az olajat. Először fakanállal keverd el, majd kézzel vagy géppel dagaszd ki. Tedd kiolajozott tálba, és egy óra alatt keleszd a duplájára.

Amikor megkelt, olajos kézzel szedj belőle egyforma adagokat. Formázz belőlük golyókat, sorakoztasd fel egymás mellé, és így keleszd további fél órát.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a lángosok úszhassanak benne. A golyókat egyenként lapítsd ki, majd húzd szét a szélüket, amennyire csak tudod, de vigyázz, el ne szakadjanak. Egymás után süsd ki őket az olajban oldalanként 2-3 perc alatt. A kész lángosokat szedd papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges zsiradékot. Tálald tetszés szerinti feltéttel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések