Egészségesebb lesz a házi pizza, ha teljes kiőrlésű pizzából készíted.
Teljes kiőrlésű lisztből is nagyon finom lesz a házi pizza. Érdemes többféle típust is használni, például a búza mellé tönkölylisztet is keverni. Ha nem szereted túl töményen a teljes kiőrlésű tészta ízét, a megadott mennyiség egy részét helyettesítsd egyszerű finomliszttel vagy pizzaliszttel. A tetejére házilag főzött pizzaszószt kanalazz.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg tönkölybúzaliszt
3 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel cukorral elkevert langyos vízben. Közben a kétféle lisztet keverd el egy tálban. Add hozzá a sót, a felfuttatott élesztőt, kezdd el fakanállal vagy kézzel összedolgozni, majd ha már összeállt, kanalanként keverd hozzá az olajat. Sima, ruganyos tésztát fogsz kapni. Takard le, és keleszd egy órát.
A megkelt tésztát nyújtsd ki vékonyra, és tedd egy tepsibe. Pakold rá a szószt és a feltétet, és 160 fokos sütőben süsd meg negyedóra alatt.
0 Megjegyzések