Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi pizza teljes kiőrlésű lisztből


Egészségesebb lesz a házi pizza, ha teljes kiőrlésű pizzából készíted.

Teljes kiőrlésű lisztből is nagyon finom lesz a házi pizza. Érdemes többféle típust is használni, például a búza mellé tönkölylisztet is keverni. Ha nem szereted túl töményen a teljes kiőrlésű tészta ízét, a megadott mennyiség egy részét helyettesítsd egyszerű finomliszttel vagy pizzaliszttel. A tetejére házilag főzött pizzaszószt kanalazz.

Hozzávalók 4 személyre

    25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    25 dkg tönkölybúzaliszt
    3 dl langyos víz
    3 evőkanál olívaolaj
    2.5 dkg élesztő
    1 teáskanál cukor
    1 teáskanál só

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel cukorral elkevert langyos vízben. Közben a kétféle lisztet keverd el egy tálban. Add hozzá a sót, a felfuttatott élesztőt, kezdd el fakanállal vagy kézzel összedolgozni, majd ha már összeállt, kanalanként keverd hozzá az olajat. Sima, ruganyos tésztát fogsz kapni. Takard le, és keleszd egy órát.

A megkelt tésztát nyújtsd ki vékonyra, és tedd egy tepsibe. Pakold rá a szószt és a feltétet, és 160 fokos sütőben süsd meg negyedóra alatt.
 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések