A házi bélszínrolónál finomabb feltét nem is kell a főzelékekre.
A főzelék sokak szemében semmit sem ér a tökéletes feltét nélkül: a bélszínrolót ma már sokan készen, fagyasztva vásárolják meg, pedig otthon sem tart sokkal tovább az elkészítése. Nevével ellentétben nem bélszínből készül, hanem darált sertés- vagy marhahúsból, amelyet rúddá formázva kell ropogósra sütni.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 zsemle
1 hagyma
1 tojás
0.5 dl tej
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
10 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A zsemlét áztasd tejbe.
A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a puha hagymát, a kinyomkodott zsemlét, reszeld bele a fokhagymát. Üss hozzá egy tojást, szórd meg sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és dolgozd össze. Kanalanként adagolj bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon, és formázz belőle rudakat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és bő, forró olajban, oldalanként két-három perc alatt süsd a bélszínrolókat aranyszínűre.
0 Megjegyzések