Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi bélszínroló


A házi bélszínrolónál finomabb feltét nem is kell a főzelékekre.


A főzelék sokak szemében semmit sem ér a tökéletes feltét nélkül: a bélszínrolót ma már sokan készen, fagyasztva vásárolják meg, pedig otthon sem tart sokkal tovább az elkészítése. Nevével ellentétben nem bélszínből készül, hanem darált sertés- vagy marhahúsból, amelyet rúddá formázva kell ropogósra sütni.

Hozzávalók 4 személyre

    30 dkg darált hús
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál zsemlemorzsa
    1 zsemle
    1 hagyma
    1 tojás
    0.5 dl tej
    0.5 csokor petrezselyem
    só
    bors
    10 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
    bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A zsemlét áztasd tejbe.

A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a puha hagymát, a kinyomkodott zsemlét, reszeld bele a fokhagymát. Üss hozzá egy tojást, szórd meg sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és dolgozd össze. Kanalanként adagolj bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon, és formázz belőle rudakat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és bő, forró olajban, oldalanként két-három perc alatt süsd a bélszínrolókat aranyszínűre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések