Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Harissa paszta házilag


A harissa paszta a közel-keleti konyha nélkülözhetetlen alapanyaga: mutatjuk, hogyan készítheted el házilag.


Ha szeretsz közel-keleti ételeket készíteni, biztosan te is találkoztál már a receptekben a harissa pasztával. Ez a csípős, fűszeres paprikakrém jól megy húsokhoz, tésztákhoz, különféle mártásokba. Bár készen is kapható, sokkal finomabb és egészségesebb, ha házilag dobod össze.

Hozzávalók 1 üveghez

    20 dkg kápia paprika
    3 gerezd fokhagyma
    3 szem chilipaprika
    1 dl olívaolaj
    1 evőkanál sűrített paradicsom
    1 teáskanál fűszerkömény
    1 teáskanál római kömény
    1 teáskanál őrölt koriandermag
    1 teáskanál füstölt paprika
    0.5 citrom leve
    só
    bors

Elkészítés:

A kápia paprikát cikkezd fel, és 200 fokon süsd 15-20 percig, amíg a héján sötét foltok jelennek meg. Ekkor vedd ki, hámozd meg, és tedd késes aprítóba. Add hozzá a felszeletelt fokhagymát és chilipaprikát, a sűrített paradicsomot, az olajat, a citrom levét és a fűszereket. Pépesítsd az egészet egyneműre. Ha túl sűrű lenne, óvatosan kevés vízzel hígíthatod. A kész pasztát töltsd üvegbe. Hűtőben hetekig eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések