A harissa paszta a közel-keleti konyha nélkülözhetetlen alapanyaga: mutatjuk, hogyan készítheted el házilag.
Ha szeretsz közel-keleti ételeket készíteni, biztosan te is találkoztál már a receptekben a harissa pasztával. Ez a csípős, fűszeres paprikakrém jól megy húsokhoz, tésztákhoz, különféle mártásokba. Bár készen is kapható, sokkal finomabb és egészségesebb, ha házilag dobod össze.
Hozzávalók 1 üveghez
20 dkg kápia paprika
3 gerezd fokhagyma
3 szem chilipaprika
1 dl olívaolaj
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál fűszerkömény
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriandermag
1 teáskanál füstölt paprika
0.5 citrom leve
só
bors
Elkészítés:
A kápia paprikát cikkezd fel, és 200 fokon süsd 15-20 percig, amíg a héján sötét foltok jelennek meg. Ekkor vedd ki, hámozd meg, és tedd késes aprítóba. Add hozzá a felszeletelt fokhagymát és chilipaprikát, a sűrített paradicsomot, az olajat, a citrom levét és a fűszereket. Pépesítsd az egészet egyneműre. Ha túl sűrű lenne, óvatosan kevés vízzel hígíthatod. A kész pasztát töltsd üvegbe. Hűtőben hetekig eláll.
0 Megjegyzések