A gyömbéres, mogyorós csirkecombhoz filézett combot használj, így még egyszerűbb lesz összedobni ezt a mennyei vacsorát.
Az ázsiai ízek szerelmesei talán találkoztak már a gyömbéres, mogyorós csirkecombbal, amelyet akár otthon is összeállíthatsz kevés hozzávalóból. A húst egy rövid ideig tartsd pácban kisütés előtt, hogy az ízek megfelelően átjárják. Köretként legjobban a jázmin rizs megy hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
55 dkg csirkecombfilé
3 szál újhagyma
2.5 cm gyömbérdarab
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál barna cukor
1.5 teáskanál só
1 lime
1 kaliforniai paprika
1 evőkanál olívaolaj
1 marék pörkölt mogyoró
1 csokor koriander
Elkészítés:
A húst kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt gyömbért, az újhagyma felkarikázott fehér szárát, a lime lereszelt héját, a cukrot, a sót és az olajat. Tartsd ebben a pácban minimum 20 percet, vagy akár két órát.
A pácolási idő végén a húst tedd egy serpenyőbe, és közepesnél kicsit nagyobb lángon süsd át. Néhány percig ne is kevergesd, hogy legyen ideje karamellizálódni. Fontos, hogy a csirkedarabok mindegyike érintkezzen a serpenyővel, úgyhogy ha az edényed nem elég nagy ehhez, végezd a sütést több adagban. A megsült csirke alatt vedd a lángot kicsire. Add hozzá a felcsíkozott paprikát, a mogyorót és a zúzott fokhagymát. Így kevergesd még öt percig, amíg kicsit átsül, de a paprika még roppanós marad. A végén öntözd meg a lime kifacsart levével, és ízlés szerint megszórhatod apróra vágott korianderrel.
0 Megjegyzések