A főzött máktölteléket sokféle sütibe felhasználhatod.
A tejjel főzött máktöltelék számtalan sütibe lesz finom. Ezzel készül a bejlgli, a kalács, a mákos pite vagy a búrkifli is. Az alapreceptet feldobhatod reszelt narancshéjjal, kandírozott gyümölcsökkel. Vásárolhatsz hozzá előre megdarált mákot is, de finomabb, ha frissen darálod le a szemeket.
Hozzávalók 1 adaghoz
25 dkg darált mák
15 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A mákot daráld le. Keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
A tejet forrald fel. Amikor már forr, vedd alatta a lángot kicsire, hogy ki ne fusson, és fokozatosan adagold bele a mákos keveréket. Kevergesd, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint adhatsz még hozzá fahéjat, szegfűszeget, reszelt narancshéjat vagy mazsolát, aszalt- és kandírozott gyümölcsöket. Várd meg, amíg kihűl, és utána kend meg vele a süti tésztáját.
0 Megjegyzések