A finom, puha emeletes kókusztorta lelke a gazdag krém: mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.
Ilyen szép sütit sem készítesz mindennap: az emeletes kókusztorta tésztája könnyű, a töltelék benne gazdag és selymes. Tökéletes választás születésnapra vagy valamilyen más ünnepi alkalomra. Sűrű, konzerves kókusztejet használj hozzá. Három vagy négy lapból is készítheted.
Hozzávalók 23 cm átmérőjű formához
A tésztához:
30 dkg liszt
30 dkg cukor
18 dkg vaj
12 dkg tejföl
8 dkg kókuszreszelék
5 L-es tojásfehérje
2.5 dl konzervkókusztej
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
0.5 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
60 dkg porcukor
22.5 dkg vaj
22.5 dkg krémsajt
3 dl kókusztej
1 teáskanál vaníliaaroma
1 csipet só
A díszítéshez:
15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverd el egy tálban. Egy másik edényben keverd el a lágy vajat a kétféle cukorral, amíg egynemű és krémes lesz. Adagold bele a tojásfehérjét, a tejfölt és a kókuszreszeléket. A tojásfehérjét most nem kell előre felverni hozzá. Végül a kókusztejjel felváltva adagold bele a lisztes keveréket. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd mérleg segítségével oszd négy egyenlő részre. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és 180 fokos sütőben négy adagban, adagonként 12-15 perc alatt süsd ki a lapokat. Ha van több egyforma formád, amelyek el is férnek egymás mellett a sütőben, egyszerre is sütheted őket. A lapokat borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.
A krémhez a vajat keverd simára a krémsajttal. Add hozzá a porcukrot, a kókusztejet, a vaníliaaromát és egy csipet sót. Három percig keverd a robotgép legmagasabb fokozatán, hogy jó habos legyen. Ha túl lágynak találod, egy kevés porcukrot adagolhatsz még hozzá, ha túl sűrűnek, óvatosan önts hozzá még kókusztejet.
Az egyik tortalapot kend meg krémmel, erre jöhet egy következő lap. Így folytasd a rétegzést. A torta tetejét és oldalát is bőven vond be a krémmel, és díszítsd kókuszreszelékkel.
0 Megjegyzések