Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egészben sült szalonna


Az egészben sütött szalonna a lehető legegyszerűbb módon készül, és mindenki kétszer szed majd belőle.

Ha nem szeretnél sokat bíbelődni a konyhában, készíts egészben sült szalonnát! Tökéletes választás erre a kolozsvári szalonna, amelyet csak be kell dörzsölni valamilyen fűszerkeverékkel, utána pedig megvárni, amíg egy óra alatt ropogósra pirul. Bár diétás fogásnak nem mondható, a ketogén étrendbe tökéletesen passzol. A kisült zsírt tartsd a hűtőben, és kend friss kenyérre!

Hozzávalók

    60 dkg kolozsvári vagy császárszalonna
    3 evőkanál sertészsír
    2 teáskanál őrölt mustármag
    1 evőkanál vöröshagymapor
    1 teáskanál fokhagymapor
    1 teáskanál Cayenne-bors
    0.5 evőkanál só

Elkészítés:

A szalonna bőrös oldalát éles késsel vagdosd be úgy, hogy a húst ne sértsd meg. A fűszereket egy tálban keverd össze, és keverd el egy evőkanál zsírral. Az így kapott keveréket az ujjaid segítségével dolgozd bele a szalonna húsos oldalába. Pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap egy tepsit kenj ki két evőkanál zsírral. Helyezd bele a szalonnát bőrös oldalával lefelé, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, fordítsd meg a szalonnát, csavard el a hőfokot 200 fokra, és süsd fél óra alatt ropogósra a bőrét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések