Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egészben sült sertéstarja zöldségekkel


Az egészben sült sertéstarja puha, szaftos, és nagyon jót tesz neki, ha a szaftjában zöldségek is sülnek.


Az egészben sült sertéstarjával nincsen sok munka: csak fűszerezd be, hagyd a pácban pihenni egy éjszakát, és tolhatod is másnap a sütőbe. Mindig jó ötlet zöldségeket is sütni a hússal: ezek így átveszik a szaft ízét, és sokkal finomabbak lesznek, mintha külön edényben készültek volna.

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:
    1-1,2 kg sertéstarja
    3 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál rozmaring
    1 teáskanál pirospaprika
    1 teáskanál őrölt kömény
    1 dl olaj
    só
    bors

A zöldségkörethez:
    25 dkg gomba
    3 kaliforniai paprika
    2 cukkini
    1 hagyma
    1 brokkoli

Elkészítés:

Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a rozmaringgal, a köménnyel és a borssal. Kend meg a húst ezzel a keverékkel, és pihentesd egy éjszakát a hűtőben.

Másnap a zöldségeket és a hagymát tisztítsd meg, szeleted fel, és oszd el egy tepsiben. A húst vedd ki a pácléből, tedd a tepsibe a zöldségek közé, és sózd meg. A visszamaradt páclével öntözd meg a zöldségeket, majd takard le a tepsit alufóliával, és told 160 fokos sütőbe két órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és negyedóra alatt pirítsd meg a tarját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések