Az egészben sült sertéstarja puha, szaftos, és nagyon jót tesz neki, ha a szaftjában zöldségek is sülnek.
Az egészben sült sertéstarjával nincsen sok munka: csak fűszerezd be, hagyd a pácban pihenni egy éjszakát, és tolhatod is másnap a sütőbe. Mindig jó ötlet zöldségeket is sütni a hússal: ezek így átveszik a szaft ízét, és sokkal finomabbak lesznek, mintha külön edényben készültek volna.
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
1-1,2 kg sertéstarja
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 dl olaj
só
bors
A zöldségkörethez:
25 dkg gomba
3 kaliforniai paprika
2 cukkini
1 hagyma
1 brokkoli
Elkészítés:
Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a rozmaringgal, a köménnyel és a borssal. Kend meg a húst ezzel a keverékkel, és pihentesd egy éjszakát a hűtőben.
Másnap a zöldségeket és a hagymát tisztítsd meg, szeleted fel, és oszd el egy tepsiben. A húst vedd ki a pácléből, tedd a tepsibe a zöldségek közé, és sózd meg. A visszamaradt páclével öntözd meg a zöldségeket, majd takard le a tepsit alufóliával, és told 160 fokos sütőbe két órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és negyedóra alatt pirítsd meg a tarját.
0 Megjegyzések