Ha a recept lépéseit a leírt sorrendben követed, fél óra alatt az asztalodon lesz ez a csodás csirkés tészta.
A csirkés, tejszínes tészta az egyik legnépszerűbb villámvacsora, és nem véletlenül, hiszen a pofonegyszerű alapreceptet számtalan variációban készítheted. Van, aki szerecsendióval dobja fel a szószt, más friss zöldfűszereket tépked bele. Az egyszerű fogást kezdő szakácsok is bátran elkészíthetik.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg száraztészta
30 dkg csirkemellfilé
3 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál olívaolajjal.
A tészta főzővizét tedd fel forrni. Amikor felforrt, tedd bele a tésztát, és tíz perc alatt főzd puhára. Ha elkészült, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
Amíg a víz forr és a tészta fő, állítsd össze a szószt. Egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd rá a befűszerezett csirkemellkockákat, és süsd őket fehéredésig. Öntsd a tetejére a tejszínt, és kis lángon rotyogtasd, amíg besűrűsödik. Ez nagyjából 5-7 perc. Közben kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. Ha szárított bazsalikomot használsz, azt is most add hozzá. Ha nagyon besűrűsödött, egy keveset adj hozzá a tészta főzővizéből. A végén forgasd bele a kifőtt tésztát, és szórd meg felaprított friss bazsalikommal.
0 Megjegyzések