Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csirkés, tejszínes tészta


Ha a recept lépéseit a leírt sorrendben követed, fél óra alatt az asztalodon lesz ez a csodás csirkés tészta. 

A csirkés, tejszínes tészta az egyik legnépszerűbb villámvacsora, és nem véletlenül, hiszen a pofonegyszerű alapreceptet számtalan variációban készítheted. Van, aki szerecsendióval dobja fel a szószt, más friss zöldfűszereket tépked bele. Az egyszerű fogást kezdő szakácsok is bátran elkészíthetik.

Hozzávalók 4 személyre

    40 dkg száraztészta
    30 dkg csirkemellfilé
    3 dkg vaj
    2 dl főzőtejszín
    1 evőkanál friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)
    só
    frissen őrölt bors
    olívaolaj

Elkészítés:

A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál olívaolajjal.

A tészta főzővizét tedd fel forrni. Amikor felforrt, tedd bele a tésztát, és tíz perc alatt főzd puhára. Ha elkészült, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

Amíg a víz forr és a tészta fő, állítsd össze a szószt. Egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd rá a befűszerezett csirkemellkockákat, és süsd őket fehéredésig. Öntsd a tetejére a tejszínt, és kis lángon rotyogtasd, amíg besűrűsödik. Ez nagyjából 5-7 perc. Közben kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. Ha szárított bazsalikomot használsz, azt is most add hozzá. Ha nagyon besűrűsödött, egy keveset adj hozzá a tészta főzővizéből. A végén forgasd bele a kifőtt tésztát, és szórd meg felaprított friss bazsalikommal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések