Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bakonyi sertéscomb


A füstölt szalonnás alappal készülő bakonyi sertéscomb télen-nyáron jóleső ebéd.

A füstölt szalonnával és gombával készülő mennyei bakonyi sertéscomb télen-nyáron jóleső ebéd. Alapját a szalonna mellett gomba adja. Tálalhatod rizzsel vagy házi nokedlivel, amelyet mindenképp tanulj meg elkészíteni, mert pillanatok alatt elkészül, és sokkal olcsóbb, mint ha boltban vásárolnád.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg sertéscomb
    25 dkg gomba
    12 dkg tejföl
    10 dkg füstölt szalonna
    2 teáskanál liszt
    1 hagyma
    1 teáskanál pirospaprika
    1 teáskanál Cayenne-bors
    só
    bors

Elkészítés:

A sertéscombot csíkozd fel. A szalonnát vágd kockákra, olvaszd ki a zsírját, a pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsíron futtasd meg a húst, majd szedd ki ezt is egy tálra, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben párold üvegesre a felkockázott hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, és add hozzá a felszeletelt gombát. Szórd meg sóval és borssal, és hagyd a tűzön addig, amíg a gomba összeesik, és levet ereszt. Ekkor tedd bele vissza a húst. Szórd meg ezt is egy kevés sóval, borssal, Cayenne-borssal, hogy enyhén csípős legyen, fedd le, és egy óra alatt főzd puhára. Néha ellenőrizd, kell-e alá víz, de a gomba magától is sok levet enged. Amikor a hús már teljesen megpuhult, a tejfölt keverd el egy kevés liszttel és néhány kiskanállal a pörkölt levéből. Csorgasd a fazékba, ezzel sűrítsd be. Végül pakold vissza a sült szalonnát is a lábosba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések