Az angol reggeli mára fogalommá vált: mutatjuk, mit tegyél bele.
Ropogós bacon, sült kolbász és gomba, paradicsom, bab és tükörtojás: az angol reggeliről igazán nem állítható, hogy könnyű fogás lenne. Mivel rendkívül kiadós ételről van szó, sok angol és ír étteremben egész nap kínálják, nem csak a reggeli órákban. Az alábbi recept a teljes angol reggeli leírását tartalmazza, de ha otthon készíted, kedved szerint variálhatod a hozzávalókat. Sok helyen Yorkshire-puddingot is adnak mellé, de azt Magyarországon szinte lehetetlen beszerezni.
Hozzávalók 1 adaghoz
5 dkg gomba
2 szál sütni való kolbász
2 szelet bacon
2 koktélparadicsom
2 tojás
2 szelet kenyér
0.5 doboz paradicsomos bab (konzerv)
só
frissen őrölt bors
olaj
vaj
Elkészítés:
A babkonzervet a szósszal együtt melegítsd fel, és tartsd is melegen.
Egy serpenyőben kevés olajon süsd ropogósra a bacont és a kolbászt. Ugyanazt a serpenyőt használd, és lehetőleg egyszerre süsd őket. Ha elkészültek, szedd őket egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon süss két tükörtojást.
Egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a gombát. Ha kész, tedd félre. A koktélparadicsomokat vágd félbe, és helyezd őket a lapos oldalukkal a serpenyőbe, és ezeket is pirítsd meg. Tedd a gomba mellé, és szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal. A serpenyőt töröld ki egy papírtörlővel, és olvassz benne egy kevés olajat. Süsd rajta aranyszínűre a kenyerek mindkét oldalát. Az összes hozzávalót pakold egy tányérra, és már eheted is.
0 Megjegyzések