Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Angol reggeli


Az angol reggeli mára fogalommá vált: mutatjuk, mit tegyél bele. 

Ropogós bacon, sült kolbász és gomba, paradicsom, bab és tükörtojás: az angol reggeliről igazán nem állítható, hogy könnyű fogás lenne. Mivel rendkívül kiadós ételről van szó, sok angol és ír étteremben egész nap kínálják, nem csak a reggeli órákban. Az alábbi recept a teljes angol reggeli leírását tartalmazza, de ha otthon készíted, kedved szerint variálhatod a hozzávalókat. Sok helyen Yorkshire-puddingot is adnak mellé, de azt Magyarországon szinte lehetetlen beszerezni.

Hozzávalók 1 adaghoz

    5 dkg gomba
    2 szál sütni való kolbász
    2 szelet bacon
    2 koktélparadicsom
    2 tojás
    2 szelet kenyér
    0.5 doboz paradicsomos bab (konzerv)
    só
    frissen őrölt bors
    olaj
    vaj

Elkészítés:

A babkonzervet a szósszal együtt melegítsd fel, és tartsd is melegen.

Egy serpenyőben kevés olajon süsd ropogósra a bacont és a kolbászt. Ugyanazt a serpenyőt használd, és lehetőleg egyszerre süsd őket. Ha elkészültek, szedd őket egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon süss két tükörtojást.

Egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a gombát. Ha kész, tedd félre. A koktélparadicsomokat vágd félbe, és helyezd őket a lapos oldalukkal a serpenyőbe, és ezeket is pirítsd meg. Tedd a gomba mellé, és szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal. A serpenyőt töröld ki egy papírtörlővel, és olvassz benne egy kevés olajat. Süsd rajta aranyszínűre a kenyerek mindkét oldalát. Az összes hozzávalót pakold egy tányérra, és már eheted is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések