Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajas csirkecomb tejszínes szószban sütve: így sül a hús vajpuhára


A vaj és a tejszín párosa tökéletesen megy ehhez a krémes csirkecombhoz is.

A vajas, tejszínes csirkecomb azok közé az egyszerű, de szerethető ételek közé tartozik, amelyek egy pillanat alatt rabul ejtenek bárkit, aki egyszer kóstolta őket. Ha van olyan serpenyőd, amelyet a sütőbe is be lehet tenni, tehát nem műanyag a fogója, abban készítsd. Ha nincs, akkor sincs veszve semmi, egy tűzálló tálba is átkanalazhatod az előkészített hozzávalókat.

Hozzávalók 4 személyre

5 dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán
4 egész csirkecomb
4 szál friss oregánó
4 evőkanál olívaolaj
2.5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 dl alaplé
0.5 dl citromlé
bors

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és pihentesd egy-két órát a hűtőben.

A pihentetési idő végén a vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben. Pirítsd rajta körbe a csirkecombokat, és tedd félre. Olvaszd fel a serpenyőben a vaj másik felét, és párold rajta üvegesre a felcikkezett hagymát. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát is, egy perc kevergetés után pedig öntsd fel tejszínnel és alaplével. Add hozzá a citromlevet is, szórd bele a reszelt parmezánt, és főzd össze, hogy a sajt felolvadjon. Ekkor pakold bele vissza a combokat. Tegyél mellé friss oregánót, és lefedve told az egészet 200 fokos sütőbe egy órára, amíg a hús puhára sül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések