A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenegyesekkel Anglia jutott az EB elődöntőjébe


A svájciak közel álltak hozzá, hogy a címvédő után a legutóbbi döntőst is búcsúztassák, de ezúttal sem sikerült nagy világversenyen a legjobb négy közé jutniuk.

Az angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott Svájccal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati első negyeddöntőjében, majd 11-esekkel továbbjutott..

Az első félidő nem sok izgalmat tartogatott, komolyabb helyzet és kaput eltaláló lövés nélkül tudták le a felek. A második játékrész hasonlóan folytatódott, a játékrész elején az angolok, a közepén a svájciak voltak enyhe mezőnyfölényben.

A 75. percben aztán az angol védelem nem vette komolyan a svájciak próbálkozását, a labda bekerült középre, ahol Embolo a kapuba kotorta.

Sokáig azonban nem örülhettek a svájciak, öt perccel később Saka lövésével egyenlített Anglia. Ez volt az első kaput eltaláló lövésük.

A rendes játékidő végén még a svájciak előtt adódott egy nagy lehetőség, de Embolo elfejelte Ndoye elől a meccslabdát. A hosszabbítás inkább a rendes játékidő első félidejéhez hasonlított, a kapuk nem igazán voltak veszélyben. A legközelebb a gólhoz Shaqiri járt, aki a 117. percben szögletből a kapufát találta el, így jöhettek a 11-esek.

Az angolok részéről Palmer, Bellingham, Saka, Toney és Alexander-Arnold belőtte, a svájciaktól Schar, Shaqiri, Amdoun magabiztosan értékesítette, Akanji viszont kihagyta a legelsőt, így az angolok jutottak a négy közé.

Gareth Southgate angol szövetségi kapitánynak ez volt a 100. mérkőzése a szigetországi válogatott edzőjeként. Az angolok a jövő szerdai elődöntőben a 21 órakor kezdődő Hollandia-Törökország mérkőzés továbbjutójával találkoznak majd Dortmundban.

Anglia-Svájc 1-1 (6-4, tizenegyesekkel)

Július 6. Szombat 18:00
Merkur-Spiel Arena (Düsseldorf)
Játékvezető: Daniele Orsato

(M4Sport)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések