A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marine Le Pen visszaszólt Kylian Mbappénak


A francia választás első fordulójában győztes Nemzeti Tömörülés elnöke szerint a hírességeknek nem kellene megmondaniuk, hogy az emberek kire szavazzanak.

A francia választás első fordulójában taroló Nemzeti Tömörülés elnöke, Marine Le Pen a foci-Eb-n szereplő "francia" válogatott csapatkapitányának üzent, miután Kylian Mbappé “katasztrófálisnak” nevezte a választási eredményeket, és arra buzdította a francia választókat, hogy ne hagyják, hogy az ország a szélsőjobb kezébe kerüljön – írja a France24.

Le Pen szerint Mbappé nagyon jó focista, de nem kellene utasításokat adnia arra vonatkozóan, hogy ki kire szavazzon.

“Mbappé nem képviseli a bevándorló háttérrel rendelkező francia embereket, mivel közöttük sokkal többen vannak azok, akik a minimálbéren élnek és nem tudják megfizetni a lakhatást és a fűtést, mint az olyan emberek, mint Mbappé”

– kritizálta a sztárjátékost a jobboldali pártvezér egy interjúban.

“Ez a tendencia, hogy színészek, focisták és énekesen akarják megmondani a francia embereknek, hogy hogyan szavazzanak, főleg olyanoknak 1300-1400 eurót keresnek (510-550 ezer forint) havonta, miközben ők külföldön élő milliomosok vagy akár milliárdosok, kezd egyre rosszabb fogadtatára találni országunkban” – fejtette ki véleményét Le Pen Mbappé megszólalásával kapcsolatban.

A Nemzeti Tömörülés elnöke szerint a francia embereknek elegük van abból, hogy kioktatják őket.

Elmondta, hogy a választáson a franciák visszaszerezhetik a sorsuk feletti irányítást, és úgy szavazhatnak, ahogy jónak látják. A celebeknek pedig ideje lenne önmérsékletet tanítaniuk – véli Le Pen.

Mbappé már az első forduló előtt is megszólalt a választásokkal kapcsolatban, akkor arról beszélt, hogy “a szélsőségek a hatalom ajtaján kopogtatnak”. Az eredmények ismeretében ismét szavazásra bíztatta a francia embereket. “Nagyon reméljük, hogy a dolgok megváltoznak, és hogy mindenki elmegy szavazni, és a jó oldalra szavaz.” – nyilatkozta a "francia" játékos.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések