A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szerb lap: Kijevben rájöttek, hogy Budapest komoly problémákat okozhat nekik


A Novosti szerint éppen ezért most „Orbán Viktor kiállította a számlát Zelenszkijnek”.

A Novosti.rs ezzel a címmel jelentetett meg egy cikket szerdán: „Orbán kiállította a számlát Zelenszkijnek: Kijev kész teljesíteni Magyarország 11 követelését, hogy Budapest ne éljen vétójogával”.

A szerb lap bemutatta, hogy a magyar miniszterelnök azt javasolta Volodimir Zelenszkij ukrán államfőnek kijevi tárgyalásukon, hogy a kelet-ukrajnai helyzet megoldásáról szóló következő tárgyalások előtt fontolják meg a tűzszünet lehetőségét.

Orbán Viktor úgy véli, hogy ez felgyorsíthatja a béketárgyalásokat Oroszországgal.

A lap szerint Zelenszkij azt válaszolta, hogy a magyar miniszterelnökkel folytatott párbeszéd lehet az alapja a jövőbeni globális együttműködési megállapodásnak, amely szabályozza a két szomszédos ország viszonyát. Zelenszkij és Orbán is megerősítette, hogy dolgoznak egy ilyen dokumentumon és hogy ezeket a problémákat mind meg kell oldani.

A lap megjegyezte, hogy az ukrán vezetés kész teljesíteni a magyar követeléseket, hogy Budapest ne éljen vétójogával, és ne akadályozza meg az EU-felvételi folyamat elindítását. Olga Stefanishyna, Ukrajna miniszterelnökhelyettese bejelentette, hogy a kijevi vezetés kész eleget tenni Magyarország azon követeléseinek, hogy tiszteletben tartsák a kárpátaljai nemzeti kisebbség jogait.

Kijevben rájöttek, hogy Budapest komoly problémákat okozhat nekik,

ezért júniusban jelentősen enyhítették eredeti álláspontjukat, és bejelentették, hogy készek együttműködni szomszédaikkal.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések