A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alexander Dugin: Egy új orosz társadalom felé


Alexander Dugin szerint a globális liberalizmus a végleges vereség pontjához közelít, ami radikális elmozdulást követel a tradicionális értékek és a hazafias reformok irányába egy új orosz társadalom felépítése érdekében.

Nagyon közel kerültünk ahhoz a ponthoz, ahonnan nincs visszatérés a liberalizmusba, nemcsak Oroszországban, hanem globálisan is. Katasztrófa nélkül a liberális elit többé nem tudja megtartani a hatalmat az emberiség felett.

Biden kudarca a vitákban komoly tünet, akárcsak a jobboldali populisták sikerei Európában, ahol Orbán Viktor jelentős szimbolikus figurává válik.

Őszintén szólva, Oroszországban nem történt igazi tisztogatás a liberálisoktól. Gyakorlatilag senkit sem vontak felelősségre. Nem éri bántódás azokat, akik elmenekültek, visszatérhetnek. Valahol a hatalom csúcsán Oroszországban van egy blokk, amely még mindig visszatartja a régóta esedékes hazafias reformokat.

Kívülről úgy tűnhet, hogy ezek a reformok már megtörténtek, és a világ összes igazi vezetője arra törekszik, hogy olyan legyen, mint Putyin, őt mintázza. Belsőleg, különösen az eliteknél azonban egészen más a helyzet. Széles körben elterjedt a pacifizmus és az anyagi haszon által vezérelt mentalitás elvárása. Ez a tendencia töretlen marad; az „Instagram influencerek” filozófiája továbbra is érvényesül és aláássa a tradicionális értékeket.

Oroszországban úgy tűnik, két világ létezik: a vérrel kivívott katonai hősiesség és a városok világa. Két külön bolygó.

Ez az egyensúly határozottan a hősiesség felé tolódik el. A rendszer legfelsőbb szintjein álló masszív blokk azonban ellenzi az átfogó illiberális reformokat. Ez nem csak tehetetlenség; ez szándékos és jelentős ideológiai és civilizációs szabotázs. Az epizód, amelyben Bastrykin az emberek oldalára áll a migránskérdésben, és az azt követő megrázkódtatások megmutatják, milyen mélyre nyúlnak a problémák.

A védelmi minisztérium magas rangú tisztviselői ellen indított büntetőeljárások igazolni látszanak a fronthősök egy évvel ezelőtti szélsőséges de sajnos csak ösztönös dühkitöréseit. A módszereik ugyan rosszak voltak, de az biztos, hogy addig nem érünk el győzelmet, amíg nem foglalkozunk az anyagi haszon által vezéreltek, köztük az „Instagram-influenszerek” problémájával, egyenruhában és civilben egyaránt. Mert közben továbbra is folyik a vér.

Az egységes államvizsgát (USE) és a bolognai rendszert közben megszüntetjük. Ez a helyes döntés. De anno ki vezette be ezeket a rendszereket? Ki kényszerítette ránk őket, közben megtörtlve a másként gondolkodók gerincét? Milyen eredményekre jutottakt? És miért felejtettük el a felelősök nevét? Milyen pozíciókat töltenek be jelenleg? Az elszámoltathatóság ugyanezen hiánya sok más kérdésre is vonatkozik.2

A legnagyobb komolysággal és szisztematikus erőfeszítéssel át kell lépnünk egy új történelmi korszakba. Putyin kitűzte a mérföldköveket, és itt az ideje, hogy feltűrjük az ingujjunkat, és egy új társadalmat és államot építsünk, amely a tradicionális értékekre és az orosz világ küldetésére épül. Fel kell számolni a „mindent a pénzért” mentalitást, mivel ez korrupcióhoz, ország és lélek végső elárulásához vezet. Ez a gondolkodásmód, amely a liberalizmust és Ayn Rand műveinek ideológiáját vagy a „piac láthatatlan kezét” testesíti meg, a legpusztítóbb. Az emberiség ezt elutasítja, jelzéseket vesz tőlünk. Putyin kívülről azt képviseli, hogy „nem minden eladó”, az anyaország és a lélek kiárusítása elleni állásponttal, amelyet az ortodoxia, a Birodalom, Dosztojevszkij és a szovjet vívmányok támogatnak. Nem kell az „Instagram influenszer” mentalitás és a liberalizmus az új Oroszországban. El kell távolítanunk ezt a végletes akadályt, és észlelnünk kell, amikor ez ténylegesen megtörténik. Belousov kinevezése3 egyértelmű jelzés volt, és meg fogjuk érteni a következő lépéseket, amelyek a változás valódi kezdetét jelzik.

Fordítói megjegyzés:

Alekszandr Basztrikin, az orosz nyomozóbizottság vezetője nagy feltűnést keltett azzal, hogy „iszlamista terroristákat” hibáztatott a dagesztáni támadásokért, és kemény válaszra szólított fel. Ez éles szemrehányást váltott ki Ramzan Kadirov csecsen vezető részéről, aki óva intett minden muszlim terroristának bélyegzésétől, rávilágítva az orosz vezetésen belüli mély ideológiai szakadékokra a befogadó és a nacionalista megközelítések között.

Az egységesített államvizsgát, amelyet a középiskolai érettségi és az egyetemi belépés szabványos tesztjeként vezettek be, bírálták amiatt, hogy előmozdítja az otthoni tanulást, és nem képes megfékezni a korrupciót az oktatásban. A bolognai rendszert, amelynek célja az orosz felsőoktatás európai normákhoz igazítása volt, bírálat érte, amiért nem oldja meg az olyan rendszerszintű problémákat, mint az államfüggőség és a korrupció. A szöveg megkérdőjelezi azoknak az elszámoltathatóságát, akik végrehajtották ezeket a reformokat, és jelenlegi helyzetüket a rendszeren belül.

Andrej Belousov orosz közgazdász és kormányzati tisztviselő, akit védelmi miniszternek neveztek ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések