A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tűzszünetet ajánlott fel Putyin

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel zajló G7 csúcstalálkozóhoz igazítva Vlagyimir Putyin orosz elnök újra tűzszünetet ajánlott, feltételekkel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz külügyminisztériumban tartott konferencián bejelentette, hogy Oroszország milyen feltételek mellett kész a tűzszünetre Ukrajnában és tárgyalóasztalhoz ülni.
Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/2041345-predlozhenie/

Putyin azt követeli, hogy Ukrajna vonuljon ki négy kelet-ukrajnai régióból (Donyeck, Luhanszk, Kherszon és Zaporizzsja), valamint Kijev formálisan utasítsa el Ukrajna NATO-csatlakozását.

Továbbá:

  • Ukrajna semleges státuszának törvényi elismerése.
  • Ukrajna demilitarizálása és denacifikálása

Az orosz elnök külön hangsúlyozta:  ha Ukrajna ezt teljesíti, Oroszország azonnal befejezi a harcokat.

A megállapodást a legmagasabb nemzetközi szinten kell megkötni, és rendelkeznie kell az Oroszországgal szembeni szankciók feloldásáról is. 

„A békés rendezés alapszerződéseit nemzetközi szerződésekben kell rögzíteni, természetesen az Oroszország elleni szankciók feloldását is tartalmaznia kell.

Putyin hozzátette: hogy ez a javaslat nem egy ideiglenes tűzszünetről vagy a konfliktus befagyasztásáról szól, hanem a „végleges megoldásról”.

Ugyanakkor semmilyen megállapodást nem kötnek Zelenszkij „elnökkel”, aki elvesztette legitimitását, sőt a visszaállítás jogi lehetőségeit is. Csak a Verhovna Rada tartja meg legitimitását. 

„Moszkva tisztában van a világ stabilitásáért vállalt felelősségével, és megerősíti, hogy kész a párbeszédre minden országgal"

Medvegyev is üzent: Zelenszkij már egy senki

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint az ukrán vezető utasításait senkinek sem szabad végrehajtania.

Azt is mondta, hogy Zelenszkijt bíróság elé állítják, Ukrajna pedig kapitulál.

Az események a Bandera-rezsim számára katasztrofális forgatókönyv szerint alakulnak, a kompromisszumra egyre szűkül a tér - mondta Medvegyev.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések