A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar Péter tíz napon belül bejelenti, kik lesznek a pártja EP-képviselői


Mert kell egy csapat – csupán ennyi szöveggel posztolt vasárnap egy fotót Magyar Péter a Facebook-oldalán. Akár azt is lehetett volna hinni, hogy arról van szó, a Tisza párt listáján szereplő tizenkét jelöltből melyik hét ülhet be az EP-be, de egy kérdésre adott válaszból kiderült, hogy ez még nem dőlt el.

„Tíz napon belül, a Néppárttal és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fogunk tudni végleges döntést hozni” arról, hogy kik lesznek a Tisza EP-képviselői – válaszolta Magyar a kérdésre illetve arra, hogy kik ülhetnek be ősszel a fővárosi közgyűlésbe, de szerinte erről később döntenek. A párt EP-listáján 12, fővárosi listáján 14 név volt, többen mindkét listán is szerepeltek; a fővárosban végül 10, az uniós parlamentben 7 helyet szereztek.

Hétfőn valamennyien, Magyar külön is megjegyezte, hogy nem csak a megválasztott képviselőik, Brüsszelbe repülnek.

„Részt veszünk kedden a néppárti frakció ülésén továbbá tárgyalásokat folytatunk a jövőbeni potenciális partnerekkel is”

- írta.

A keddi néppárti frakcióülésen dől el, hogy tiszás képviselőket felveszik-e a legnagyobb EP-frakcióba, amely a múlt héten már érzékeny veszteséget szenvedett el azzal, hogy elhagyta sorait Hölvényi György.

Magyarék csatlakozásáról a Budapesten tárgyaló Manfred Weber a múlt héten azt mondta: nyitva van az ajtó a Tisza Párt előtt, de a döntést nem ő, hanem az Európai Néppárt frakciója hozza majd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések