A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony nyert 54 szavazattal a választáson az újraszámlálás után is


Pénteken délután befejeződött a Nemzeti Választási Irodában a főpolgármester-választáson leadott érvénytelen szavazatok újraszámlálása. Az Index úgy értesült, hogy nagyon kis különbséggel ugyan, de továbbra is Karácsony Gergely nyert a választáson.

Az Index információi szerint a mai újraszámlálásnál több mint 500 olyan szavazatot találtak, amelyet eredetileg érvénytelennek nyilvánítottak, de valójában érvényesek voltak. E voksok nagy többsége Vitézy Dávid szavazatszámát bővítette, de kisebb arányban voltak olyanok is, amelyeket Karácsony Gergelyre adtak le. 

Ennek következtében csökkent a különbség a jelöltek közt,

DE VÉGÜL KIS KÜLÖNBSÉGGEL, MINDÖSSZE 54 SZAVAZATTAL KARÁCSONY GERGELY NYERT.

Véget ért a szavazat újraszámlálók munkája. A bizottság tagjai ezután ellenőrzik a mégis érvényesnek minősített szavazólapokat, a Nemzeti Választási Bizottság 17 órakor tart ülést.

A szavazatszámlálók munkája után Nagy Attila, az NVI elnöke az újságírók jelenlétében személyesen nézte át a mégis érvényesnek minősített szavazólapokat, majd közölte, hogy a folytatás a Nemzeti Választási Bizottság 17 órakor kezdődő ülésén várható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések