A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Ha mindenki elvisz magával még egy embert, akkor a 2 milliót is meghaladhatja a békepárti szavazatok száma"


A Fidesz-KDNP EP-listavezetője arra számít, hogy az európai parlamenti választáson a magyar emberek megállíthatják a háborúpárti törekvéseket, és a 2 milliót is meghaladhatja a békepárti szavazatok száma.

Deutsch Tamás - miután vasárnap reggel a II. kerületben leadta szavazatát - újságíróknak azt mondta: arra számít, hogy a "jóakaratú magyar emberek milliói megálljt parancsolnak a háborúpárti hangoknak, törekvéseknek".

A kormánypárti politikus hozzátette: nagyon bizakodó, mert a Fidesz-KDNP szombaton minden idők legnagyobb mozgósító akcióját valósította meg, több, mint egymillió "jóakaratú békepárti magyar polgárral" találkoztak.

Ha mindenki elvisz magával még egy embert, akkor a 2 milliót is meghaladhatja a békepárti szavazatok száma

- mondta.

Deutsch Tamás történelminek nevezte a választást, hangsúlyozva, hogy ötödik alkalommal van módja a magyaroknak európai parlamenti képviselőket választani, és az emberek most a háború és béke kérdésében dönthetnek.

Úgy értékelt, a magyar politikai élet világosan tagolódik: a Fidesz és a KDNP képviseli "a magyar polgárok milliói által vallott békepárti álláspontot", a kormánypártokon kívül "mindenki háborúpárti álláspontot képvisel".

A jelenlegi helyzetet nagyon súlyosnak ítélte, mert szerinte az európai vezetők döntő többsége egyre nagyobb sebességgel masírozik a háború felé.

"Az előttünk álló hetek, hónapok történései fogják meghatározni, hogy Európa hadviselő félként belesodródik-e, belelép-e az Ukrajnában zajló háborúba" - mondta, hozzátéve, hogy ezt meg kell akadályozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések