A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Valaki bepoloskázta a termet, ahol a lengyel kormány készült tárgyalni

Lehallgató eszközöket fedeztek fel lengyel titkosszolgák abban a teremben, ahol a lengyel kormány találkozóját készültek megtartani.

A kabinet hetente találkozik keddenként és általában a varsói miniszterelnöki hivatalban, de ezen a kedden a fél kormánynak jelenése volt Katowicében, ahol egy nagy nemzetközi találkozót, az Európai Gazdasági Kongresszust tartják épp. Ezért a kormányülést is áthelyezték a déli nagyvárosba, a sziléziai regionális hatóság egyik épületébe. 

A kijelölt teremben azonban az előzetes átvizsgáláskor furcsa eszközöket találtak a kormány védelmével megbízott emberek. Erről Jacek Dobrzyński, a titkosszolgálatokért felelős kormánytag számolt be.

Azt írja,

„az Államvédelmi Szolgálat a Belbiztonsági Ügynökséggel együttműködve olyan eszközöket fedezett fel és szerelt le, amelyeket lehallgatásra használhattak".

A lengyel belbiztonsági hivatal most azt vizsgálja, hogy mik voltak az eszközök, és ki telepíthette őket. Miután eltávolították az eszközöket, rendben lezajlott a kormányülés. A BBC azt írja, Lengyelországban jelentősen megnövekedett a kémtevékenységek száma, amióta az ország az Ukrajnának nyújtott katonai és humanitárius segélyek nemzetközi csomópontjává vált.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések