A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás Gergely: Magyar Péterként ismertem, de Poloska Péterként nem

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a baloldal olyan erkölcsi mélységbe került, ahol még sosem járt.

Gulyás Gergely a Mandiner podcast műsorában többek között az önkormányzati és európai parlamenti választásokról, az EU érdekeiről, az uniós forrásokról, Magyar Péterről és a főpolgármester-választásról is beszélt.

„Az, hogy Magyarország milyen mértékben jut hozzá az európai uniós forrásokhoz, az egy önkormányzatot is érint. Érinti a fejlesztési források miatt, érinti akár amiatt is, hogy a területén működő iskola – akkor is, ha állami fenntartású – jól működjön, az ott tanító tanárok fizetése minél magasabb legyen” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az önkormányzati és EU-parlamenti választások kapcsolatáról.

Hozzátette:

Látjuk azt, hogy az Európai Parlamentben olyan képviselők is voltak Magyarországról, akik az ország érdekével szemben jártak el. (…) mondjuk a Momentum képviselői abszolút élen jártak a hazaárulásban, mindent megtettek azért, hogy Magyarország ne kaphassa meg azokat a forrásokat, amelyek nekünk járnak.

Amikor az Európai Uniót a háború után létrehozták, akkor az egy olyan békeprojekt volt, amely a kontinens jólétét is célként tűzte ki. Most azt látjuk, hogy az európai kormányok nagy többsége háborúpárti, mi vagyunk azok, akik a békét képviseljük, és azt is látjuk, hogy a jólét egyre inkább veszélybe kerül – mondta Gulyás Gergely, majd rámutatott: részben a migráció, részben a munkához nem kötött szociális ellátások miatt.

Ha Európai Uniós követelményként akar valaki alapjövedelmet bevezetni, és azt mondja, hogy az embereknek akkor is pénzt kell fizetni, ha nem dolgoznak, akkor miért dolgoznának az emberek? – tette fel a kérdést a miniszter. Jelezte: Európa így a saját baloldala miatt is veszít a versenyképességéből.

A baloldal erkölcsileg sokkal mélyebbre került, mint ahol eddig bármikor volt – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Azt tudom mondani, hogy Magyar Pétert Magyar Péterként ismertem, de Poloska Péterként nem

– mondta a miniszter.

Jelezte: az ő gondolkodásában soha nem volt benne, és nem tudta volna elképzelni Magyar Péterről, hogy a saját feleségével folytatott magánbeszélgetést felvegye.

Ez szintén ahhoz a morális válsághoz tartozik, ami a baloldalt eddig is jellemezte, és most Magyar Péter színrelépésével még jobban sikerült elmélyíteni – mutatott rá Gulyás Gergely.

(mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések